Χονγκ Κονγκ: Παγωτό με γεύση δακρυγόνου – Πικρή έμπνευση από τις περσινές διαδηλώσεις

Χονγκ Κονγκ: Παγωτό με γεύση δακρυγόνου – Πικρή έμπνευση από τις περσινές διαδηλώσεις

  • |

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ τον τελευταίο χρόνο δεν είναι ρόδινες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περσινές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Πεκίνου τους τελευταίους μήνες, με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, βάσει του οποίου θα ήταν δυνατή η έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα,  όπου το κομμουνιστικό κόμμα ελέγχει το δικαστικό σύστημα.

Οι περσινές διαδηλώσεις στιγματίστηκαν από θερμά επεισόδια, αστυνομική βία και πολλά δακρυγόνα.

Γι’ αυτό, ενας παγωτατζής σκέφτηκε ότι θα ήταν μια καλή (και καινοτόμα) ιδέα να δημιουργήσει ένα παγωτό με γεύση δακρυγόνου. Και το κατάφερε.

Το νέο προϊόν, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr, αποτελείται κυρίως από καβουρδισμένο, αλεσμένο μαύρα πιπέρι, που θυμίζει έντονα την πικρή γεύση που πήραν οι διαδηλωτές τον περασμένο χρόνο.

Η νέα γεύση αποτελεί σημάδι υποστήριξης του κινήματος διαμαρτυρίας που έχει σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, είπε ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα.

Ο 31χρονος μίλησε ανώνυμα στο skynews, φοβούμενος κυρώσεις από την Κίνα.

Ο ιδιοκτήτης δοκίμασε διάφορα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του γουασάμπι και της μουστάρδας, σε μια προσπάθεια να αναπαράγει τη γεύση του δακρυγόνου πριν βρει μαύρο πιπέρι, το οποίο, είπε, πλησίασε τις ερεθιστικές στο λαιμό επιπτώσεις του αερίου.

«Ψήνουμε και στη συνέχεια αλέθουμε το μαύρο πιπέρι και τα κάνουμε σε στιλ ιταλικού τζελάτο.  Είναι λίγο καυτερό, αλλά επισημαίνουμε τη γεύση του, η οποία προκαλεί μια αίσθηση ερεθισμού στο λαιμό. Αισθάνεσαι σαν να αναπνέεις δακρυγόνο», σημειώνει ο 31χρονος.

Η κ. Wong, 32 ετών, που έζησε πέρυσι μια έντονη διαδήλωση με δεκάδες δακρυγόνα, δοκίμασε το παγωτό και το χαρακτήρισε «μια αναδρομή που μου θυμίζει πόσο επώδυνη ήταν εκείνη η μέρα, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσω».

Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών εκτοξεύθηκαν περισσότερα από 16.000 δακρυγόνα, σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, πολλά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, γεμάτες με μικρά εστιατόρια και πολυκατοικίες.

topontiki.gr