Γαλλία: Μεγάλη νίκη των Πράσινων

Γαλλία: Μεγάλη νίκη των Πράσινων

  • |

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι σημείωσαν μεγάλη άνοδο και στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας, ενώ το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ηττήθηκε κατά κράτος.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που συμμάχησε με τους Πράσινους, επανεκλέγεται, εξασφαλίζοντας το 50% και πλέον των ψήφων. Η Ινταλγκό προηγείται της υποψήφιας της δεξιάς Ρασίντα Ντατί όπως και της Ανιές Μπιζίν, του κόμματος του προέδρου Μακρόν, που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι Πράσινοι κερδίζουν την Λιόν και το Μπορντό καθώς και τη Μασσαλία, που είναι παραδοσιακό κάστρο της δεξιάς. Επίσης κερδίζουν και μικρότερες πόλεις όπως την Μπεσανσόν, την Τουρ ή το Πουατιέ, σύμφωνα με τα exit poll.

Η Δημοκρατία Εμπρός (République en Marche -LREM), το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υπέστη μεγάλη ήττα, καθώς δεν επικράτησε σε καμία μεγάλη πόλη. Στη Χάβρη μονάχα επικράτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ, με ποσοστό 58.8%.

Τέλος, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial.

http://artinews.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.