Πιθανοί εμβολιασμοί αρχές 2021 στη Γερμανία

Πιθανοί εμβολιασμοί αρχές 2021 στη Γερμανία

  • |

Σε υψηλά επίπεδα ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες δυσκολεύονται στην ανίχνευση επαφών. Εμβόλιο της γερμανικής Biontech πολύ κοντά στην αδειοδότηση. Ενδεχομένως αρχές του 2021 εμβολιασμοί

Για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε τις 11.000. Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν 11.242 άτομα που αρρώστησαν μέσα σε ένα 24ωρο από Covid-19. Σύμφωνα με το κρατικό Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα κυμαίνεται στα 60 άτομα ενώ προχθές ήταν 51 άτομα. Σε ορισμένες περιοχές, ο αριθμός αυτός ξεπερνά και τα 100 άτομα. Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες δυσκολεύονται στην ανίχνευση των επαφών που είχαν οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Η αύξηση του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία οδηγεί στην εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις περιοχές που πλήττονται, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και του αριθμού ατόμων σε ιδιωτικές συναθροίσεις και σε ανοιχτούς χώρους. Αν και στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό κατανόηση για τους περιορισμούς, γεγονός είναι ότι ένα – αν και μικρό μέρος της κοινωνίας- εξακολουθεί να παραβιάζει τους κανόνες, κυρίως στις μεγαλουπόλεις και ειδικά στο Βερολίνο. Προκειμένου να επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα στη γερμανική πρωτεύουσα, η αστυνομία θα έχει αυξημένη παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πιθανώς εμβολιασμοί από τις αρχές 2021

Παρούσα η αστυνομία για την επιβολή των μέτρων Παρούσα η αστυνομία για την επιβολή των μέτρων

Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα κρατίδια να δηλώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 60 κέντρα που θα εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ψυκτικές συσκευές, οι οποίες λείπουν από πάρα πολλά ιατρεία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ενδεχομένως αρχές του 2021 να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας Biontech βρίσκεται λίγο πριν από την αδειοδότηση. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκφράζει την άποψη ότι από τη στιγμή που διατεθεί η αναγκαία ποσότητα θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου μισός χρόνος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη Γερμανία.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

//www.dw.com