Επιστολή Παπαναστασίου σε Φίλη

Επιστολή Παπαναστασίου σε Φίλη

  • |

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη απέστειλε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου προκειμένου να σταματήσει η αποδυνάμωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

«Το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα μια σειρά ενέργειες, οι οποίες γίνονται ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της διάλυσης των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Έχουν ήδη υλοποιηθεί (δημοσιευθεί σε ΦΕΚ) οι μετακινήσεις τριών καθηγητών, πέντε επιπλέον μετακινήσεις έχουν εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις και πέντε ακόμη είναι σε διαδικασία έγκρισης» αναφέρει ο Δήμαρχος Αγρινίου.  Στην επιστολή του ο κ. Παπαναστασίου επισημαίνει ακόμη την ανάγκη επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο  εντελώς λανθασμένα είχε καταργηθεί με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Αναλυτικά, στην Επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, στους Βουλευτές Αιτ/νίας, στο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, σε φορείς και συλλόγους αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαι έκπληκτος, ότι μετά την αποτυχία μετακίνησης – κατάργησης των Πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου μέσω Πρυτανικών – Συγκλητικών αποφάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, εξελίσσεται, πλέον, ένα σχέδιο αποδυνάμωσής τους  και κατά συνέπεια έμμεσης κατάργησής τους ή μετακίνησής τους.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα μια σειρά ενέργειες, οι οποίες γίνονται ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της διάλυσης των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Έχουν ήδη υλοποιηθεί (δημοσιευθεί σε ΦΕΚ) οι μετακινήσεις τριών καθηγητών, πέντε επιπλέον μετακινήσεις έχουν εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις και πέντε ακόμη είναι σε διαδικασία έγκρισης.

Κύριε Υπουργέ,

Καθίσταται προφανές, ότι γίνονται κινήσεις διάλυσης, ουσιαστικά, των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, με δεδομένο ότι οι μετακινήσεις δεν γίνονται μόνο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε όποιο Πανεπιστήμιο επιθυμεί το κάθε Μέλος ΔΕΠ.

Ως Δήμαρχος δεν θα ανεχτώ άλλες μεθοδεύσεις. Όλοι εμείς που ζούμε σε αυτό τον τόπο δεν θα ανεχτούμε άλλον εμπαιγμό, δεν διανοούμαστε το Αγρίνιο να στερηθεί των τριών Πανεπιστημιακών τμημάτων, που ήδη λειτουργούν.

Η περιοχή μας απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη Πανεπιστημίου, η παρουσία του οποίου, έχει πολλαπλά οφέλη οικονομικής, πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την κοινωνία.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτές τις «υπόγειες» ενέργειες, οι οποίες έχουν διαδραματιστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλάζοντας κάθε φορά μορφή, καθίσταται πιο επιτακτική και πιο επίκαιρη από ποτέ, η ανάγκη, που αποτελεί και πάγιο αίτημά μας, για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο  εντελώς λανθασμένα είχε καταργηθεί με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Κύριε Υπουργέ,

Καλώ όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτές τις άνευ προηγουμένου συντονισμένες μεθοδεύσεις  και περιμένω να ορίσετε το συντομότερο δυνατό μία συνάντηση εργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε εκτενώς τα ζητήματα που έχουν προκύψει, με δεδομένη την βούλησή της κυβέρνησης, όπως έχει εκφραστεί στο παρελθόν, για συνέχιση λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο και περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Με τιμή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ