Συνάντηση Χριστίνας Σταρακά με Ελένη Φιλιπποπούλου. «Να λειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ και να επιστρέψει το Νοσοκομείο σε συνθήκες κανονικότητας»

Συνάντηση Χριστίνας Σταρακά με Ελένη Φιλιπποπούλου. «Να λειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ και να επιστρέψει το Νοσοκομείο σε συνθήκες κανονικότητας»

  • |

Τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νοσοκομείο και έχουν να κάνουν με τη στελέχωση και την εν γένει λειτουργία του, είχε την ευκαιρία να συζητήσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , Χριστίνα Σταρακά, κατά την διάρκεια της συνάντησης  που είχε σήμερα με την κυρία Ελένη Φιλιπποπούλου ,η οποία εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διοικήτριας στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της αλλά και ζητήματα όπως η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου σε συνθήκες κανονικότητας, από τη στιγμή  που οι νοσηλευόμενοι με COVID είναι ελάχιστοι.
Σχετικά με το θέμα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ΜΕΘ, η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε:
«Εν μέσω θέρους και με πολύ αυξημένη ζήτηση κρεβατιών ΜΕΘ, ανεστάλλει  προσωρινά η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αγρινίου, με μια ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ που ελάχιστα έπεισε. Αποδόθηκε , δε, η αρνητική αυτή εξέλιξη στο τακτικό ετήσιο κλείσιμο για λόγους συντήρησης και καθαρισμού.
Όμως τα γεγονότα που ακολούθησαν (  μετακινήσεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) δεν δικαιολογούν αυτή την απόφαση. Δυστυχώς, οι φόβοι μας για αυξημένη ζήτηση κρεβατιών επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.
Πρόσφατα, δυο νέοι άνθρωποι από τη περιοχή μας οι οποίοι είχαν ανάγκη από ΜΕΘ διακομίσθηκαν ο ένας στην Πάτρα και ο άλλος στα Ιωάννινα, μετά από τροχαίο στην περιμετρική οδό του Αγρινίου, με κίνδυνο της ζωής τους μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι ενώ κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο.
Δυστυχώς, αντί να έρχονται γιατροί, φεύγουν  από το Νοσοκομείο Αγρινίου, αναστέλλοντας προσωρινά τη λειτουργία μιας κρίσιμης μονάδας όπως είναι η ΜΕΘ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυρία Φιλιπποπούλου  , ότι η ΜΕΘ θα λειτουργήσει τέλος Αυγούστου με τις καλύτερες προδιαγραφές, ως δημοτική παράταξη που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας στο Αγρίνιο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Μονάδας με το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό και την άμεση επαναλειτουργία της. Είναι επικίνδυνο ένας ολόκληρος νομός να στερείται τις υπηρεσίες μιας ΜΕΘ και το ΕΣΥ πέντε πολύτιμες κλίνες.
Σχετικά με την επιστροφή της λειτουργίας του Νοσοκομείου στην κανονικότητα, η Χριστίνα Σταρακά επισήμανε: «Ενώ αυτή τη στιγμή οι ανάγκες νοσηλείας για COVID-19 στο Αγρίνιο είναι πολύ μειωμένες, το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν έχει επανέλθει σε μια λειτουργική κατάσταση τέτοια ώστε να καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό τη λοιπή νοσηρότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τα χειρουργεία».
Κλείνοντας, η κ. Σταρακά , δήλωσε : “Είναι επιβεβλημένο η δημοτική αρχή  να απαιτήσει άμεσα από το Υπουργείο Υγείας , την επαναλειτουργία της ΜΕΘ, με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό  και την  επαναλειτουργία του Νοσοκομείου σε συνθήκες κανονικότητας.
Σε θέματα που αφορούν τις ζωές των συμπολιτών μας δεν πρέπει να στεκόμαστε στο εάν είναι η όχι στις αρμοδιότητες μας ώστε να παρέμβουμε ,αλλά να πρωτοστατούμε ως τοπική αυτοδιοίκηση».