Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών  «Act now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» στο πλευρό της Κοινότητας Παναιτωλίου για να μην φύγει το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών  «Act now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» στο πλευρό της Κοινότητας Παναιτωλίου για να μην φύγει το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

  • |

 

Τα ΕΛΤΑ Παναιτωλίου λειτουργούν ανελλιπώς 60 περίπου χρόνια προσφέροντας τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό όφελος στην τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα τα Ταχυδρομεία καλούνται να διαδραματίσουν πολυσχιδή δράση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των πολιτών. Έτσι στην περιοχή μας τα ΕΛΤΑ Παναιτωλίου εξυπηρετούν κάθε μήνα 1000 και πλέον συντάξεις, πάνω από 1000 επίσης προνιακά επιδόματα, επιδόματα πολυτέκνων, εξοφλήσεις λογαριασμών ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ, κινητής τηλεφωνίας, εξυπηρετούν   ταχυμεταφορές, συστημένες αποστολές καθώς και την Τράπεζα Ταμιευτηρίου. Αν φύγουν λοιπόν τα ΕΛΤΑ το Παναιτώλιο  θα ρημάξει στην κυριολεξία. Όλοι οι πολίτες που εξυπηρετούνται στο Παναιτώλιο, οι περισσότεροι τουλάχιστον, θα πρέπει πλέον να μετακινούνται προς την πόλη του Αγρινίου με ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια για το Αγρίνιο και τους πολίτες, ταλαιπωρία,   ατέλειωτες ουρές στα εκεί καταστήματα,  επιβάρυνση οικονομική και επιβάρυνση   της Ατμοσφαίρας με την αναπόφευκτη αύξηση του ρυπαντικού φορτίου κ.α.

Συμμεριζόμαστε την  ανησυχία των κατοίκων του Παναιτωλίου που βλέπουν την περιοχή τους να ζημιώνεται και να υποβαθμίζεται από ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις που μόνο κίνητρο έχουν την κερδοφορία σε βάρος  τους και σε βάρος της  ποιότητας  ζωής τους. Χαιρετίζουμε και επικροτούμε τη στάση της Κοινότητας Παναιτωλίου, που δήλωσε ότι θα αγωνιστεί σθεναρά προκειμένου να μην κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα και ανταποκρινόμενοι στο δημόσιο κάλεσμα του Προέδρου κ. Ανδρέα Γκορόγια, συντασσόμαστε με την Κοινότητα και ενισχύουμε τον δίκαιο αγώνα της.

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

“Act now- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ”

Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ, Δικηγόρος,

π. Δήμαρχος Θεστιέων