ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ

  • |

 

Για άλλη μία φορά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν με σφοδρότητα το χωριό μας, το Καινούργιο, και την όμορη κοινότητα της Κάτω Τραγάνας-Παραβόλας, αφήνοντας πίσω τεράστιες ζημιές και καταστροφές σε σπίτια, χωράφια και ζωικό κεφάλαιο. Κάποιοι συμπολίτες μας, για δεύτερη φορά, αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τα ορμητικά νερά των ρεμάτων και των χειμάρρων και, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα από την ολέθρια αμέλεια του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Εύλογα οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί αφέθηκαν στο έλεος της καταστροφής,  πού ήταν ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους των άξιων και ικανών το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο έπρεπε να διορθωθούν προβλήματα και, επίσης, πού βρισκόταν την ημέρα της καταστροφής, έστω και για λόγους ηθικής και ευθιξίας.

 

Μήπως η Δημοτική Αρχή δεν γνώριζε επί οκτώ χρόνια τα προβλήματα που υπήρχαν; Τα έτη αυτά, ποιο ουσιαστικό έργο έγινε ώστε να προληφθούν αυτές οι καταστροφές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων; Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπόνησε σχετικές μελέτες κι, αν ναι, γιατί αυτές δεν υλοποιήθηκαν; Οι πολίτες πότε ενημερώθηκαν για την πορεία του χρονοδιαγράμματος των έργων ανακούφισης;

 

Φαίνεται, όμως, ότι τα κομματικά επιτελεία Δήμου Και Περιφέρειας δηλώνουν αναρμόδια για τις ευθύνες που τους βαραίνουν, ρίχνοντας το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων ο ένας στον άλλο, προσπαθώντας έτσι να καλύψουν την ανικανότητα τους, και να βρεθούν στο απυρόβλητο, ώστε να προστατεύσουν το πολιτικό και κομματικό τους μέλλον.

 

Αποδεικνύεται ότι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους και ικανούς είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο και ο λαός, όταν θα έρθει η ώρα να κριθούν, θα πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Γιατί, τελικά, τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν η υλοποίηση των έργων είναι ευθύνη του Δήμου ή της Περιφέρειας, αλλά η πραγματική επίλυση των προβλημάτων.