Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί.

  • |

 

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει από τις  22/11/2021  και αφορά την  έναρξη λειτουργίας και της δικής μας αγοράς  από τις  10 το πρωί θέλει να απευθυνθεί στους συναδέλφους και συναδέλφισσες εμπόρους και να δηλώσει  τα πιο κάτω.

 

Η απόφαση αυτή με βάση την ΚΥΑ που από τις 22/11/2021 ισχύει και έχει παραταθεί μέχρι τις 20/12/2021 είναι υποχρεωτική και ισχύει για όλη την αγορά.

Θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε και εν όψει της εορταστικής περιόδου ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να τηρούν το ωράριο δηλαδή άνοιγμα στις 10 το πρωί , όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν καθώς προβλέπονται και κυρώσεις – πρόστιμα από την πολιτεία σύμφωνα με το ΦΕΚ – και να μην παρατηρείται η παραβίασή  του από λίγους σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων οι οποίοι και το τηρούν, προκαλώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό.

Προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων εμπόρων της πόλης για ακόμη μια φορά με τις αποφάσεις της η κυβέρνηση, που μας υποχρεώνει να ανοίγουμε στις 10 το πρωί, όταν τα πολυκαταστήματα τροφίμων ανοίγουν στις 8, δημιουργώντας για άλλη μια φορά συνθήκες Αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ από την πρώτη ημέρα εφαρμογής αυτής της απόφασης της κυβέρνησης έδειξε την πλήρη αντίθεσή του και δήλωσε ότι είναι μια απόφαση εκτός πραγματικότητας, εκτός τόπου και χρόνου.

Αναδείξαμε και προβάλλαμε αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει και για την δική μας αγορά και το αίτημα μας για εξαίρεση της πόλης μας από το μέτρο αυτό στήριξε και το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας με ομόφωνη απόφαση του .

Ζητήσαμε επίσης την παρέμβαση και την στήριξη του αιτήματος μας από τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού.

 

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου προχώρησε και σε ακόμη μια ενέργεια προκειμένου να δοθεί έστω και την τελευταία στιγμή λύση στο  πρόβλημα .

Πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή – πρόταση σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους των πόλεων της περιφέρειας της χώρας (εκτός Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης ) που έχουν ίδια χαρακτηριστικά, ζητώντας να υπογραφεί από όλους Κοινή Επιστολή με αίτημα να εξαιρεθούν από την υποχρέωση να ανοίγουν τα καταστήματα των τοπικών τους αγορών στις 10 το πρωί και αυτό να ισχύσει για όλες τις πόλεις .

Η πρότασή μας  που έγινε αποδεκτή υπογράφηκε από τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων 18 πόλεων της περιφέρειας .

Με την κίνηση αυτή ενώσαμε τις φωνές μας από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από τη Δράμα ως την Καλαμάτα για να ζητήσουμε λύση σε ένα απολύτως δίκαιο και λογικό αίτημα.

Η επιστολή στάλθηκε στους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να δοθεί άμεσα λύση και να εξαιρεθούν οι πόλεις μας από την υποχρέωση να ανοίγουν στις 10 το πρωί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα μας με κανονικό ωράριο την εορταστική περίοδο που ήδη έχει αρχίσει και η οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 

 

TO Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.