‘ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ’: Όχι στην κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ

‘ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ’: Όχι στην κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ

  • |

 

Πληροφορηθήκαμε ότι διαβιβάστηκε στους  Δήμους επιστολή με την οποία ο Διοικητής, αφού ευχαριστεί τους ανταποκριτές του ΟΓΑ-

e-ΕΦΚΑ για τη μέγιστη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ και στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου, ανακοινώνει την άμεση παύση τους από τα καθήκοντα που ασκούσαν επί σειρά ετών.
Οι εν λόγω υπάλληλοι των Δήμων, εντεταλμένοι για τον σκοπό αυτόν, επισκέπτονταν εβδομαδιαίως και σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα το κάθε χωριό, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες όσον αφορά την διεκπεραίωση των ασφαλιστικών ζητημάτων των κατοίκων κι έχοντας αναπτύξει προσωπική σχέση μαζί τους με σκοπό να τους απαλλάξουν από κάθε γραφειοκρατική ταλαιπωρία.
Με την κατάργηση του θεσμού των ανταποκριτών, πλέον, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών του Δήμου μας  θα καταστεί σχεδόν αδύνατη. Κι αυτό διότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν δύνανται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά ή δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω γεωγραφικής απόστασης και προβλημάτων υγείας. Επιπλέον, όσοι κάτοικοι διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Αγρινίου σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του αρμόδιου τοπικού καταστήματος του ΕΦΚΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα πρέπει να δαπανούν χρόνο και χρήματα.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση της παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους  χρήζει επανεξέτασης και αναθεώρησης καθώς λήφθηκε χωρίς να ερωτηθεί η Αυτοδιοίκηση που εδώ και δεκαετίες σηκώνει το βάρος της κάλυψης των υπηρεσιών του ΟΓΑ προς του πολίτες-αγρότες.
Για τους λόγους που προαναφέρουμε, εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της δημοτικής αρχής, ώστε η πρωτοβουλία της να αποτελέσει οδηγό για μια συνολική αντίδραση της αυτοδιοίκησης απέναντι σε ένα επιπλέον πρόβλημα που προστίθεται στον ήδη επιβαρυμένο αγροτικό τομέα και την κοινωνία μας».