Ανάπλαση πλατείας στην Εργάνης

Ανάπλαση πλατείας στην Εργάνης

  • |

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις  για την  ολική ανάπλαση της πλατείας στις εργατικές κατοικίες στην Εργάνης, με δημιουργία παιδικής χαράς και χώρους αναψυχής και πρασίνου.

Στα πλαίσιο της ανάπλασης πραγματοποιούνται εργασίες με στόχο οι  κάτοικοι να απολαμβάνουν χώρους όπου θα μπορούν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το έργο και  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία των παρεμβάσεων  που υλοποιούνται: «Αλλάζει ριζικά η εικόνα της περιοχής  με ένα σύγχρονο έργο. Ομορφαίνει μια μεγάλη γειτονιά και οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ένα σημείο συνάντησης με πολύ πράσινο και μια παιδική χαρά.  Ένας χώρος,  που παρέμενε αναξιοποίητος και υποβαθμισμένος  για πολλά χρόνια,  αποκτά ζωή και θα παραδοθεί αναβαθμισμένος στους δημότες».

 

Το έργο «Διαμόρφωση  Κοινόχρηστων Χώρων  Σχεδίου Πόλης»   περιλαμβάνει την ανάπλαση τεσσάρων περιφερειακών πλατειών  συνολικού προϋπολογισμού  2.800.000,00 Ευρώ  από το Ε.Π.  “Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020 για την υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ