ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

  • |

Χθες μάθαμε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παναιτωλίου ότι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν από την Ελλάδα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα του 1821, αφού οι εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος τους έκοψαν το ρεύμα.

Αυτοί οι συγχωριανοί μας βίωσαν ότι βιώνουν χιλιάδες οικογένειες που ζουν στην ενεργειακή φτώχεια και στο σκοτάδι για αρκετό καιρό, απόρροια του γεγονότος ότι το ρεύμα είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα και ιδιωτικοποιημένο. Η πραγματική και ακραία αντιλαϊκή αιτία είναι γνωστή και καταγγελμένη έγκαιρα. Είναι το γεγονός της πολιτικής ιδιωτικοποίησης κρίσιμων και αναγκαίων τομέων της λειτουργίας της χώρας από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την “απελευθέρωση της αγοράς”, την ανταγωνιστικότητα και τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ιδιωτικοποίηση της παραγωγής, διανομής και μεταφοράς Ενέργειας, το σπάσιμο της ΔΕΗ σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ που θα μας πήγαινε στο μέλλον, μας έφερε δεκαετίες πίσω.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις επιδοτούν τις πράσινες μπίζνες, με την αφαίμαξη του ελληνικού λαού, προχωρούν στην καταστροφή δασών και βουνών και τα αφήνουν φαλακρά για ανεμογεννήτριες, αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις.

Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να μείνει αδρανείς και άφωνη μπροστά στο δράμα των συμπολιτών μας, πρέπει άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να σταματήσουν οι διακοπές και να μην γίνει καμία άλλη, σε κανένα ευάλωτο και λαϊκό νοικοκυριό.

Καλούμε το Λαϊκό Κίνημα μέσα από τους μαζικούς του φορείς να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, για να μην μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

Τέλος το  ξεκαθαρίζουμε στις αρμόδιες αρχές να το σκεφτούν διπλά όταν θα πηγαίνουν να κάνουν τις υπόλοιπες διακοπές που έχουν στα χαρτιά τους!

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παπανικολάου Τιμολέων

Καρναβιάς Ιωάννης

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος