Δρασεις  του Παράρτηματος  Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου

Δρασεις του Παράρτηματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου

  • |

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας Αγρινίου του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 6/4/2022 εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο εμβολιασμός διενεργήθηκε από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στον οικισμό Αη-Βασιλιώτικα  και στον οικισμό του Εθνικού Σταδίου. Στη δράση  παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος είχε συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης των εμβολίων.

Με αφορμή την Ημέρα του Έθνους των Ρομά στις 8 Απριλίου συμμετέχουμε  σε δύο δράσεις που θα πραγματοποιήσει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.  Η πρώτη έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα καθώς μαθητές και εθελοντές, σήμερα το πρωί,  θα αναλάβουν τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή  στις 10:00 π.μ το 13ο Δημοτικό Σχολείο θα παρουσιάσει την κουλτούρα των Ρομά μέσα από την αναπαράσταση εθίμων και παραδόσεων καθώς και την αναβίωση επαγγελμάτων τα οποία χάθηκαν σταδιακά μέσα στον χρόνο.

Οι συμπολίτες μας Ρομά μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας: 2641048747,2641360560.

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος