Μήνυμα για την Πρωτομαγιά

Μήνυμα για την Πρωτομαγιά

  • |

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με μια νέα κρίση αυτή της ενέργειας, η οποία σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό έχουν φέρει μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που αντιμετωπίζουν την τρίτη διαδοχική κρίση μετά την δεκαετή κρίση, την πρόσφατη υγειονομική και τώρα δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια .

Η μεγάλη επιβάρυνση των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς της ενέργειας και τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα έχουν μειώσει σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και η εξέλιξη αυτή αντανακλά άμεσα στην καταναλωτική συμπεριφορά και επιδρά αρνητικά στη κίνηση της αγοράς.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες η κατάσταση που επικρατεί στο λιανεμπόριο μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου.

Η ανάγκη στήριξης από την πολιτεία για τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς είναι μονόδρομος για να μπορέσουν να λειτουργούν και την επόμενη μέρα και να εξακολουθούν να στηρίζουν την απασχόληση.

Τα μηνύματα που στέλνει η Πρωτομαγιά είναι πάντα διαχρονικά και είναι μια μέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναδεικνύει για άλλη μια φορά μερικά από τα βασικά αιτήματα του Εμπορικού κόσμου και ζητά να δοθούν άμεσα λύσεις από την Κυβέρνηση, δίνοντας έτσι απάντηση και στο ερώτημα αν θέλει η όχι να υπάρχουν και την επόμενη μέρα οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

Το πρόβλημα της ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ είναι κυρίως αυτό που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους στην αγορά και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό και στις μικρές επιχειρήσεις.

Να βρεθεί άμεσα λύση για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τις επιχειρήσεις, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει ΜΗ επιστρεπτέα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γιατί λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου θα είναι αδύνατη η επιστροφή τους .

Να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών που δημιουργήθηκαν μες στη πανδημία προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία- χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων- σε 120 δόσεις.

Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το τέλος επιτηδεύματος και η προκαταβολή φόρου.

Να δημιουργηθεί ο ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ επαγγελματικός λογαριασμός.

Τώρα είναι η ώρα που η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλείται να ΣΤΗΡΙΞΕΙ για όσο χρόνο ακόμη ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας, για να μπορέσουν αυτές να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

TO Δ.Σ.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος