Παρουσίαση του Βιβλίου του Γιώργου Παληγεώργου “Χωρίς Βαλίτσα”

Παρουσίαση του Βιβλίου του Γιώργου Παληγεώργου “Χωρίς Βαλίτσα”

  • |

Ο Δήμος Αγρινίου και οι εκδόσεις Άπαρσις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου (συλλογή διηγημάτωνΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου, στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου-π. Τράπεζα Ελλάδας.

 

Εισήγηση: Ντίνος Μελάχρις – Φιλόλογος, πεζογράφος

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Νίκος Καραγέωργος – Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Απαγγελία: Τασούλα Γεωργιάδου – Χοροδιδασκάλισσα, συγγραφέας

Τραγούδι: Μέλη της χορωδίας ενηλίκων ευρωπαϊκής μουσικής
της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου – Διεύθυνση Αλέκα Μπούκουρα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Κολοβός – Μαθηματικός, π. Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας,  π. μέλος του Κ.Σ. ΑΔΕΔΥ, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

 

Είσοδος Ελεύθερη

(Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας)

————————————————————————————————————–

“Μικρός έβγαινα στης πόρτας το πλατύσκαλο να τηράξω την αυλή και το σοκάκι της γειτονιάς, να τηράξω και τη μεγάλη δημοσιά αντίκρα και το δασύλλιο με τα μικρά πεύκα που έκαναν ν’ αξήνουν, να ντύσουνε τη ράχη.  Ένα δειλινό η μάνα έβαλε μπρος στο κατώφλι ένα μικρό στρωσίδι πλουμιστό, αλλιώτικο απ’ τα συνηθισμένα. Να μπει ο χινόπωρος, είπε. Είπα τότες με νου μου, ο χινόπωρος θα ’ναι ένας άντρας με λερωμένα παπούτσια.” 

————————————————————————————————————————

Ο Γιώργος Παληγεώργος γεννήθηκε στο χωριό της Ακαρνανίας Φυτείες (Μαχαλά) Ξηρομέρου όπου τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Τα πρώτα πέντε χρόνια της μέσης εκπαίδευσης μαθήτευσε στο Αγρίνιο και τον τελευταίο στην Πάτρα. Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας με κατεύθυνση την κοστολόγηση υπηρεσιών υγείας.
Εργάστηκε σε εταιρίες ως Λογιστής στην Αθήνα και στην Αιτωλοακαρνανία και ως ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής στο Αγρίνιο. Δίδαξε για 25 χρόνια στο ΤΕΙ Μεσολογγίου Λογιστική και Κοστολόγηση. Έχει γράψει πολλά άρθρα πολιτιστικού και πολιτικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει σε δυο συλλογικές εκδόσεις βιβλίων. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έζησε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Από το 1993 ζει στο Αγρίνιο.

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος