SilverAlert Εξαφάνιση Δημάρχου…

SilverAlert Εξαφάνιση Δημάρχου…

  • |

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η παράκαμψη της Αμφιλοχίας με την παρουσία του Πρωθυπουργού και αρκετών στελεχών της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ειπωθούν δημόσια και απευθείας στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα και τα προβλήματα της περιοχής ούτως ώστε να λάβει γνώση και ενημέρωση χωρίς μεσάζοντες προκειμένου να μεριμνήσει προς την επίλυσή τους.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παραβρέθηκαν εκεί σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι και αρκετοί αυτοδιοικητικοί του νομού μας, με έναν να λάμπει διά της απουσίας του. Αναφερόμαστε στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, ο οποίος δεν παραβρέθηκε σε αυτή την εκδήλωση προκειμένου να θέσει στον Πρωθυπουργό και στα στελέχη της Κυβέρνησης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγρίνιο και τα έργα που πρέπει να επισπευθούν στην περιοχή.

 

·        Ο Δήμαρχος δεν ήταν παρών για να ζητήσει επιτακτικά την επίσπευση των διαδικασιών για να προχωρήσει η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

·        Ο Δήμαρχος δεν ήταν παρών για να θέσει το θέμα του Πανεπιστημίου και την ακαδημαϊκή ερήμωση του Αγρινίου.

·        Ο Δήμαρχος έχασε μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου να θέσει δια ζώσης στους κυβερνώντες τα προβλήματα υποστελέχωσης και προβληματικής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

 

Η απουσία του Δημάρχου έχει εξήγηση. Σε καμία περίπτωση ο κ. Παπαναστασίου δεν θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον ομοϊδεάτη του κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με δημόσιες τοποθετήσεις-απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως δε θα μπορούσε να είναι παρών και να μη θέσει δημόσια τα προβλήματα στον Πρωθυπουργό, γιατί μετά έπρεπε να απολογηθεί στους δημότες του.

Έτσι προτίμησε τη μέθοδο του πολιτικού «silveralert» επιλέγοντας να εξαφανιστεί και να σιωπήσει, μην τυχόν και χρειαστεί να υπερασπιστεί ενώπιον των πολιτικών του προϊσταμένων τα συμφέροντα του τόπου μας. Η κομματική υποταγή στελέχους του κυβερνώντος κόμματος δεν θα αποτελούσε πρόβλημα αν αυτό το στέλεχος δεν ήταν ταυτόχρονα και Δήμαρχος Αγρινίου που λόγω της πολιτικής του ταυτότητας δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος αιτιολόγησε τη στάση «silveralert» που υιοθέτησε, λέγοντας ότι αυτός λύνει τα προβλήματα με την παρουσία του στα Υπουργεία και όχι με συμμετοχή σε φιέστες. Να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος συμμετέχει μόνο σε φιέστες που διοργανώνει ο ίδιος, οι οποίες ενίοτε μετατρέπονται σε φιάσκο. Να θυμίσουμε τη φιέστα για τη μελέτη του πάρκου που κόστισε στους δημότες 60.000 ευρώ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Επίσης δεν έχει να παρουσιάσει επισκέψεις σε Υπουργεία αλλά κάποιες επιστολές οι οποίες έμειναν αναπάντητες. Η μονή φυσική παρουσία του Δημάρχου στην Αθήνα έχει καταγραφεί στην εκπομπή «Στην υγειά μας βρε παιδιά» και σε μια ποδηλατάδα της οδού Πανεπιστημίου. Τέλος, η απαξιωτική αναφορά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, την οποία χαρακτηρίζει ως «φιέστα», προσβάλλει τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, υποβαθμίζοντάς τους σε απλούς συμμετέχοντες σε επικοινωνιακές φιέστες που δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα της περιοχής τους αλλά για την προβολή τους και μόνο.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Αγρινίου να απεγκλωβιστεί από τις κομματικές αλυσίδες και να σκύψει πάνω από τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, προσθέτοντας στοιχεία αυτοδιοικητικής δράσης στον κατάλογο της δημαρχιακής υστεροφημίας του.

Γραφείο τύπου

Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

 

 

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος