Βαγγέλης Γάκης: Ποιός είναι ο διακεκριμένος γιατρός που «κατεβαίνει» με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Βαγγέλης Γάκης: Ποιός είναι ο διακεκριμένος γιατρός που «κατεβαίνει» με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

  • |

 

Μπορεί οι πρόωρες εκλογές να… μετατοπίστηκαν(;) για μετά τον Σεπτέμβριο, ωστόσο ένα από τα πρόσωπα που έχουν λάβει το «πράσινο φως» για να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι ο ορθοπαιδικός χειρουργός Βαγγέλης Γάκης.

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Γάκης, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, είναι ο πρώτος που εδραίωσε την εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος, έχοντας τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών σε Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες σειρές με data based αρθροπλαστικές γόνατος στην Ευρώπη.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Γάκης

Ο Βαγγέλης Γάκης είναι ορθοπαιδικός χειρουργός, διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιατρικού κέντρου Αθηνών, κλινικής Ψυχικού.

Γεννήθηκε το 1969 στο Αγρίνιο και είναι από το χωριό Σπάρτο του Βάλτου, στην Αμφιλοχία.

Αποφοίτησε από την  Ιατρική  Σχολή  το  1994.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, για περίπου 3,5 χρόνια ήταν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ειδικεύτηκε  στην Ορθοπαιδική Χειρουργική, στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο  Harvard Medical School, στην Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε  αδιαλείπτως μαθήματα Αρθροπλαστικών αρθρώσεων και εν συνεχεία παρακολούθησε  μαθήματα μικροχειρουργικής στη Βιέννη.

Διετέλεσε Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Νέο Αθήναιον M.D Hospital το 2004-2012, έκτοτε μέχρι και σήμερα διατελεί Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στον Όμιλο Ιατρικό Αθηνών-Κλινικής Ψυχικού.

Είναι παντρεμένος και η σύζυγός του είναι επίσης ιατρός, και συγκεκριμένα καρδιολόγος. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιούς, το Νικόλαο και τον Αλέξανδρο.

Ο πρώτος που εδραίωσε την εξατομικευμένη τρισδιάστατη  αρθροπλαστική γόνατος

Τελευταία λέξη της τεχνολογίας και η χειρουργική επέμβαση με τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασμό, τρισδιάστατη εκτύπωση και προσαρμοσμένα εμφυτεύματα που εφαρμόζει ο ίδιος στην κλινική πράξη.

Ο Βαγγέλης Γάκης έχει ασχοληθεί με όλες τις μορφές τρισδιάστατης αρθροπλαστικής του γόνατος και του ισχίου, με την  τρισδιάστατη τεχνολογία που φαίνεται ότι θα εξελιχθεί και θα επεκταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

«Εξαίρετος επιστήμονας που είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους», είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά λόγια που λένε για εκείνον οι ασθενείς του και οι συγγενείς ασθενών του, που έχει χειρουργήσει.

Παράλληλα, εκτός από διακεκριμένος επιστήμονας και πρωτοπόρος στον τομέα του, χαρακτηριστικό γνώρισμα του Βαγγέλη Γάκη είναι πως αγαπάει και νοιάζεται πολύ τον τόπο του, τον οποίο επισκέπτεται συχνά, ξεκλέβοντας χρόνο από τα χειρουργεία και το ασφυκτικά πιεσμένο καθημερινό του πρόγραμμα.

Πέραν όλων αυτών, όμως, ο Βαγγέλης Γάκης είναι και ενεργός πολιτικά και συγκεκριμένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά, όταν ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και για την Αιτωλοακαρνανία, θα πρόκειται για μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα…