Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80Γ.Α.Σ. Αγρινίου, Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ.,  Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου  διοργανώνει τον 14o  Ημιμαραθώνιο δρόμο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80Γ.Α.Σ. Αγρινίου, Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ.,  Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου  διοργανώνει τον 14o  Ημιμαραθώνιο δρόμο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

 • |

Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80Γ.Α.Σ. Αγρινίου, Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ.,  Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου  διοργανώνει τον 14o  Ημιμαραθώνιο δρόμο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

Α -Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 χλμ και

Β -Αγώνα δρόμου 5 χλμ. (Αγώνας τρεξίματος &δυναμικού βάδην )

Γ. αγώνα 1.000 μέτρων

 

1 – Ημερομηνία αγώνα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

 

2 – Τόπος διεξαγωγής.

Δήμος Αγρινίου.

 

3 – Αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός.

Α -*Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ :Εκκίνηση ώρα: 09.30 π.μ.

Διαδρομή: Δογρή θέση (αφετηρία) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο -Παναιτώλιο- Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου – Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός). O χάρτης της διαδρομής των 21km ΕΔΩ

*οι διαδρομές θα πιστοποιηθούν από επίσημο μετρητή της AIMS για την ακρίβεια της απόστασης

 

 

Β.- Δρόμος 5 χλμ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Εκκίνηση ώρα: 17.00 μ.μ.

Διαδρομή: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου (αφετηρία) – Χαριλάου Τρικούπη – παράπλευρη οδός Εθνικής Οδού Αγρινίου Μεσολογγίου – Αναστροφή στα 2,5 χλμ και επιστροφή – Πλατεία Δημοκρατίας (τερματισμός). O χάρτης της διαδρομής των 5km ΕΔΩ

Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες, επίπεδες και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

 

Γ.– Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος εισόδου πόλης Αγρινίου Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη (Intersport).

Ώρα εκκίνησης 10.00π.μ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Δημοκρατίας,  Αγρίνιο.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) τηλ: 26413-60685.

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και στους:  Παναγιώτη Τούρκα, Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή και Κατερίνα Γκόλφη, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής υγείας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία για τον αγώνα του 1 km έχουν οι γεννηθέντες : 

<2016              Αγοριών – Κοριτσιών

2014-2015               Αγοριών – Κοριτσιών

2012-2013               Αγοριών – Κοριτσιών

2010-2011               Αγοριών – Κοριτσιών

2009-2008         Αγοριών – Κοριτσιών

 

4 -Δικαίωμα συμμετοχής.

Α – Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το έτος 2004 και νωρίτερα) δηλώνοντας παράλληλα και την ατομική τους επίδοση.

Β – Δρόμος 5 χλμ (Αγώνας τρεξίματος &δυναμικού βάδην): Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννηθέντες το έτος 2011 και πριν (οι συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών για να λάβουν μέρος στα 5 χλμ θα πρέπει με την παραλαβή των αριθμών, να κατατεθεί στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα που να συναινεί για τη συμμετοχή του παιδιού και ότι συμμετέχει αποκλειστικά με δική του ευθύνη για ότι συμβεί στο συγκεκριμένο αγώνα).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν καθότι το κόστος διεξαγωγής του αγώνα θα καλυφθεί κυρίως από ευγενική χορηγία του Δήμου Αγρινίου και άλλων χορηγών του αγώνα.

 

5 – Διακρίσεις, έπαθλα* (Ισχύουν και για τους δύο αγώνες).

            Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.

Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών θα ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

 

Ηλικιακές Κατηγορίες Ημιμαραθωνίου δρόμου ανδρών/γυναικών:

18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 και 70 +ετών.

Ηλικιακές Κατηγορίες δρόμου 5 χλμ ανδρών/γυναικών:

14-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 και 70 +ετών.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΛΘΑ ΝΙΚΗΤΩΝ 21.1k

 • * Στους τρεις(3) πρώτους Νικητές της Γενικής κατάταξης αθλητές, του Ημιμαραθωνίου δρόμου άνδρες της γενικής κατάταξης, καθώς επίσης και για τις τρεις (3) πρώτες Νικήτριες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα υπάρξουν και οικονομικά έπαθλα από τον χορηγό μας Γ.ΚΑΨΙΩΧΑΣ ΑΕΒΕ.
 • Άνδρες: (1ος Νικητής 500 ευρώ. 2ος Νικητής 400 ευρώ. 3ος Νικητής 300.ευρώ).
 • Γυναίκες (1η Νικήτρια 500 ευρώ. 2η Νικήτρια 400 ευρώ. 3η Νικήτρια 300 ευρώ).

 

6 -Εγγραφές.

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022  ( έως συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των συμμετοχών για τα 21 και 5km που έχουν προγραμματίσει να υποστηρίξουν οι διοργανωτές) στη φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του αγώνα:

Σύνδεσμος εγγραφής: https://kousishalfmarathon.gr/registration_kousis22

 

7-Μεταφορά αθλητών.

            Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου, με μέσα του αναδόχου του έργου.

Ώρα αναχώρησης για τον Ημιμαραθώνιο: 07.50π.μ.

Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγρινίου, οδός Λορέντζου Μαβίλη.

 

8- Ιατρική κάλυψη.

Ο 14ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου) με βάση τα επίπεδα και τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια ή αθλούμενο αφού όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

 

9-Διαδρομή.

α – Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.

β – Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν τη διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή.

γ – Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δε θα μπορεί να συνεχίσει καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.

δ – Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκο με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου –κτήριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος).

 

10-Τροφοδοσία αθλητών.

            Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατίθενται στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου δρόμου εμφιαλωμένα και ισοτονικά ποτά, σε πέντε (5) σταθμούς στα χιλιομετρικά σημεία της διαδρομής: 5ο (Τραγάνα κοινότητα Παραβόλας) – 10ο (Κοινότητα Καιρουργίου) -12,5ο (Αμπάρια Κοινότητα Παναιτωλίου) – 15ο (Κοινότητα Παναιτωλίου) & 18ο (Αγρίνιο, Παράδρομος εθνικής οδός 2ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου Αντιρρίου).

Στην αφετηρία θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά.

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, ισοτονικά ποτά, φρούτα, αναψυκτικά.

 

11 -Φιλοξενία, μετακίνηση αθλητών – συμμετεχόντων.

            Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:

 1. Σε όλους τους συμμετέχοντες, που θα αγωνιστούν, ο Δήμος Αγρινίου θα διαθέσει πρόχειρο γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, σε χώρο πλησίον του τερματισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου (κτήριο πρώην Τράπεζα Ελλάδος).
 2. Το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο 22-10-2022) θα παραθέσει γεύμα, pasta party, σε όλους τους συμμετέχοντες.
 3. θα φροντίσουμε να υπάρξει έκπτωση 50% στα ξενοδοχεία της πόλης (η έκπτωση θα αφορά δίκλινα & τρίκλινα) για την διαμονή των συμμετεχόντων στους αγώνες του 14ου Ημιμαραθωνίου δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».
 4. Για αθλητές που θα μετακινηθούν από Αθήνα και άλλες πόλεις (δωρεάν μετακίνηση) θα μισθωθούν από τον Δήμο Αγρινίου Τουριστικά Λεωφορεία εφόσον συγκεντρωθούν ανά λεωφορείο 40 συμμετέχοντες αθλητές/αθλούμενοι

12 -Παραλαβή αριθμών*.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου, επί της οδού Λορέντζου Μαβίλη (πρώην σταθμός τρένου), από ώρα 15:30-19:30, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

*Με την παραλαβή αριθμών για τα 21,1 & 5km θα δίνεται και αναμνηστικό μπλουζάκι των αγώνων.

13 – Γενικές διατάξεις και για τους δύο αγώνες.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή των

Αγώνων κ. Μουρτζιάπη Αθανάσιο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 1. Τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει των οδηγιών, για τη διεξαγωγή αγώνων αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής αθλητών και αθλουμένων, της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., που θα ισχύουν την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.
 2. Στην κατάταξη για τις ηλικιακές κατηγορίες θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το έτος γέννησης.
 • Για τους κάτω των 18 ετών συμμετέχοντες, η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα.
 1. Σε όλους όσους τερματίσουν στους αγώνες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
 2. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τον Τεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης Δρ. Αθανάσιο Μουρτζιάπη κ.Φ.Α. Κλινικό Εργοφυσιολόγο MSc, Ph.D., & Post-Doc. Exercise Physiology στα τηλέφωνα: 2641-3-60684 &+30 6973435373

email: dr.mourtziapis@hotmail.com.

Αγρίνιο 13/9/2022

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας &Αθλητισμού

Δήμου Αγρινίου

Ζαρκαβέλης  Χρήστος