ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

  • |

Στις 12/9 ο κ. Τραπεζιώτης στα πλαίσια των προεκλογικών δραστηριοτήτων της παράταξής του περιόδευσε στο νοσοκομείο Αγρινίου και όπου μεταξύ άλλων τόνισε, όπως μας ενημερώνει η παράταξη του μέσω των ΜΜΕ, ότι:

«Ο εκλογικός συνδυασμός «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» υποστηρίζει την πάγια θέση της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που είναι η αποκέντρωση μέρους της υγειονομικής πολιτικής , όπως η μεταφορά στους Δήμους των δομών πρόληψης και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων των Κέντρων Υγείας (ιδίως των αστικού τύπου)….»

Πράγματι πρόκειται για ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ θέση αφού εκτός του ΣΥΡΙΖΑ , την ασπάζονται και την προωθούν και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Θέση με την οποία συμφωνούν με τον κ.Τραπεζιώτη και οι κ.κ. Παπαναστασίου και Πιστιόλας.

Δηλαδή προωθούν την διάσπαση της ενιαίας σε όλη τη χώρα δημόσιας φροντίδας υγείας και πρόληψης, την απαλλαγή του κράτους από αυτή την ευθύνη, το πέρασμά της στην Τ.Δ και το κόστος λειτουργίας της στους δημότες.

Αν λοιπόν ο Δήμος διαθέτει πόρους και ανάλογα τα ποσά που προωθεί για τον τομέα αυτό θα προσλαμβάνονται γιατροί, παραϊατρικό, βοηθητικό, διοικητικό προσωπικό, θα λειτουργούν κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, μονάδες πρόληψης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ποικίλουν από Δήμο σε Δήμο. Η ευθύνη λειτουργίας αυτών των δομών ουσιαστικά περνά στους δημότες , οι όροι και οι σχέσεις εργασίας των εργαζομένων ρυθμίζονται κατά το δοκούν της Δημοτικής Αρχής.

Αν ο Δήμος δεν έχει τους απαραίτητους πόρους τότε όποιος «έχει» θα βρίσκει την υγεία του, για τους άλλους «θεός φυλάξοι». Ο κόσμος θα επιστρέψει στα μαντζούνια και τα ξόρκια και η εμπορευματοποίηση της υγείας θα προχωρά απρόσκοπτα.

Αλλά αυτοί είναι, σε αυτή την πολιτική είναι στρατευμένοι.

Και δεν είναι η μόνη «ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ» θέση που συναντιούνται οι άλλες παρατάξεις. Είναι όλες οι στρατηγικές επιλογές της εξουσίας του κεφαλαίου στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης. Όπως για παράδειγμα για τους οικονομικούς πόρους του Δήμου. Επιδερμικά ψελλίζουν για τους ΚΑΠ και τα χρωστούμενα παρελθόντων ετών. Στην προμετωπίδα τους έχουν να αποδοθεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Δηλαδή να είναι οι δήμοι αυτοί που θα εισπράττουν ένα κατά γενική ομολογία χαράτσι για να έχουν πόρους και σε καμία περίπτωση δεν παλεύουν για να καταργηθεί το χαράτσι αυτό.

Η σύμπλευσή τους στο ρόλο, την αποστολή και τη λειτουργία της Τ.Δ., σε θέματα ανταποδοτικότητας, εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης τους καθιστά συγκοινωνούντα δοχεία και γι’ αυτό γινόμαστε μάρτυρες όλων αυτών των μετακινήσεων μεταξύ των συνδυασμών τους και που κανείς δεν θα εκπλαγεί αν αντιστραφεί αυτή η ροή.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και λογικές βρίσκεται η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποδεδειγμένα χρόνια τώρα.

Στις 8 Οκτώβρη αντί για το «πάμε και όπου βγει» συμπαρατασσόμαστε με το «πάμε αλλιώς».
Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να ψηφίσουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

παντού – πιο δυνατή η φωνή του ΛΑΟΥ

 

Μόνοι τους και όλοι μας – για τις δικές ανάγκες.

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.