ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

  • |

Το αίτημα του υποψήφιου Δημάρχου κ. Τίμου Παπανικολάου για συνάντηση με το ΔΣ του ΕΣΑ τη Δευτέρα 18/09/2023 και ώρα 21:15 έγινε φυσικά αποδεκτό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας και διήρκησε περίπου 90 λεπτά, παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του ΕΣΑ (πλην «Ενωμένου Εμπορίου») καθώς και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια (6 στο σύνολο μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο).

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήταν ενήμεροι για τα δρώμενα στον ΕΣΑ άκουσαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας για σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν ως δημότες και έμποροι στο Αγρίνιο. Πλην όσων είχαν γνωστοποιηθεί σε προηγούμενο δελτίο Τύπου του ΔΣ σχετικά με την Υγεία, την Ακρίβεια, τις αστικές παρεμβάσεις και την ποιότητα ζωής, τις άναρχες πεζοδρομήσεις και τις συνέπειες τους, το κυκλοφοριακό κ.α. , συζητήσαμε επιπλέον στη συνάντηση για:

–          Τα σχολεία που αξίζουν στα παιδιά μας.

–          Την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας.

–          Τις υποχρεώσεις του Δήμου προς τους δημότες (ασφάλεια, καθαριότητα, φρεάτια, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.)

–          Τις απολύσεις 54 Συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου και η πιο κοστοβόρα ανάθεση της δουλειάς σε εργολάβο.

–          Τις εξαγγελίες για το νέο φορολογικό που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αυταπάτες, να εθελοτυφλούμε ή να σιωπούμε. Η φορολαίλαπα που έρχεται για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους δε θα έχει προηγούμενο και θα έχει στόχο την εξόντωσή τους.

–          Τον αθέμιτο ανταγωνισμό που βιώνουμε καθημερινά σε σχέση με τις αλυσίδες. Πρόστιμα και φόροι εκατομμυρίων να χαρίζονται στις ΑΕ, ενώ σπίτια και μαγαζιά αυτοαπασχολούμενων βγαίνουν καθημερινά σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

–          Τον αγωνιστικό προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα ενός συνδικαλιστικού οργάνου.

–          Το στόχο μας να συμβάλλουμε και να μοχθούμε για την επιβίωση του Αγρινιώτικου μικρομάγαζου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση:

– Είναι κομμάτι και γρανάζι του κράτους, που απορροφά τους κραδασμούς για να μένει στο απυρόβλητο η κεντρική εξουσία.

– Πρέπει να πάψει να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές.

– Οφείλει να συγκρουστεί και όχι να συμβιβάζεται με τις πολιτικές που φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση, ερημοποίηση στα χωριά, κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια αντί για εργασία.

– Απαγορεύεται να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να παλεύει μόνιμα για χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ χωρίς να ασχολείται με την αναγκαιότητα των έργων που εγκρίνονται.

– Στερείται το 62% των κρατικών πόρων από το 2009-2010 και μετά. Και όμως κανείς δεν τα διεκδικεί επί της ουσίας.

Στη συζήτηση με τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκαν επίσης: ο δανεισμός του Δήμου Αγρινίου ύψους 13.000.000 ευρώ για αλλαγή ηλεκτρικών λαμπτήρων, το υψηλό κόστος εργολαβιών αντί για αυτεπιστασία και μόνιμο προσωπικό, οι σχέσεις εργασίας και η εκμετάλλευση από μεγαλοεργοδότες, η «τουριστική» ανάπτυξη, το «προοδευτικό» αίτημα υποψήφιων και εκλεγμένων δημάρχων να περάσει ποσοστό του ΕΝΦΙΑ ως έσοδο στο Δήμους αντί να παλεύουν για την κατάργησή του, η χρηματοδότηση των λίγων, τα αρδευτικά έργα που δε γίνονται, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η διαχείριση των εσόδων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που παρέδωσε στα μέλη του ΔΣ και το προεκλογικό της κάλεσμα, ζήτησε στήριξη για να υπάρχουν περισσότεροι Αγωνιστές στην τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα δείχνουν απειθαρχία και όχι απογοήτευση και συμβιβασμό.

Πέραν από τις ευχές για καλή δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση», ισχύει ακριβώς αυτό που έχουμε πει ή έχουμε γράψει και στις προηγούμενες συναντήσεις με τους συνδυασμούς Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο και το Ανυπότακτο Αγρίνιο, ότι ο ΕΣΑ θα είναι αρωγός κάθε θετικής προσπάθειας για το ευ ζην του Δημότη και απέναντι σε ότι το υπονομεύει προς όφελος των λίγων.

 

Το ΔΣ του ΕΣΑ

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος