Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση

 • |

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του Δ. Αγρινίου που αποτελείται από εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, σε όλους όσους δεν βολεύονται με τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα της κοινωνίας.  Σας καλούμε στις εκλογές του Οκτώβρη να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής και της προοπτικής ,στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καλούμε όλους εσάς που δεν αποδέχεστε ως κοινωνική κανονικότητα με τις πυρκαγιές να καιγόμαστε,με τις πλημμύρες να πνιγόμαστε, με τους σεισμούς να καταπλακωνόμαστε, με τα χιόνια να αποκλειόμαστε και να μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω για την ατομική ευθύνη.

Όλους εσάς που η καμπούρα σας δε σηκώνει άλλο τα βάρη που μας φορτώνουν ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση, με άμεσους & έμμεσους φόρους, με τέλη και εισφορές. Ταυτόχρονα η ακρίβεια να τρέχει αχαλίνωτη, το κόστος για κοινωνικές παροχές για υγεία, παιδεία, πρόνοια να μεγαλώνει δυσβάσταχτα, ελεύθερος χρόνος, πολιτισμός, αθλητισμός, διακοπές, να θεωρούνται είδη πολυτελείας.

Εσάς για τους οποίους  πρόοδος το 2023 , με την τεράστια εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνικής, σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες που επέφεραν αντίστοιχη ανάπτυξη της παραγωγικότητας της εργασίας, δεν είναι το να θεσπίζεται η εργασία 13 ωρών την ημέρα, 78 ωρών τη βδομάδα, χωρίς προγραμματισμό και συμβάσεις, τον εργαζόμενο έρμαιο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών. Να προστατεύεται η απεργοσπασία και να ποινικοποιείται η στήριξη του απεργιακού αγώνα.

Εσάς που δεν θεωρείτε πεπρωμένο τη φτώχεια, την ανεργία, την αφαίμαξη κοινωνικών δικαιωμάτων, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και νερού, που δεν αποδέχεστε το «πάμε κι όπου βγει» γιατί αυτό μας οδηγεί στα «Τέμπη» της ζωής.

Ελάτε μαζί μας !

Γιατί ο θυμός και η αγανάκτηση μετατρέπεται σε δημιουργική δύναμη, γινόμαστε πιο δυνατοί για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, ζωή με δικαιώματα, με την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών μας αναγκών.

Είναι ψέμα αυτό που τονίζουν άλλες παρατάξεις, ότι οι εκλογές στην Τοπική Διοίκηση «είναι κάτι άλλο», έχει να κάνει με πρόσωπα κι όχι με κόμματα. Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές κι είναι απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση. Έχουν και τα δικά τους χαρακτηριστικά, όμως η ΤΔ δεν είναι πεδίο πολιτικά ουδέτερο. Είναι κρίκος του αστικού κράτους, προωθεί και υλοποιεί τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του απορροφητή κοινωνικών κραδασμών για να μη φτάνουν αυτοί μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή. Όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας τουλάχιστον 25ετίας με νομοθετικές τους παρεμβάσεις κατάργησαν κάθε έννοια αυτοδιοίκητου, ενέταξαν πιο αρμονικά τη λειτουργία της ΤΔ στις ανάγκες του κράτους του κεφαλαίου.

Με αποφάσεις τους πάνω από 200 αρμοδιότητες του κράτους πέρασαν στην Τ.Δ. τα τελευταία χρόνια, χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση, όπως για την συντήρηση σχολικών μονάδων & αθλητικών εγκαταστάσεων, την καθαριότητα σχολείων, κοινωνικές δομές, των σχολικών επιτροπών, τη διαχείριση αδέσποτων ζώων κλπ.

Για έργα που είναι απαραίτητα οι Δήμοι γίνονται κυνηγοί κι αντίπαλοι μεταξύ τους, για να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, το «Τρίτσης» κ.ά. Όμως εκεί σκοντάφτουν πάνω στην επιλεξιμότητα κι όχι στην αναγκαιότητα των έργων. Χαρακτηριστική για παράδειγμα είναι η παντελής έλλειψη έργων που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική , αντιπυρική κι αντισεισμική θωράκιση, τη δημοτική οδοποιία, τα πεζοδρόμια – με εξαίρεση του κέντρου του Αγρινίου μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ).

Με κυβερνητικές αποφάσεις στερήθηκαν το 60% των πόρων στην ΤΔ που προέρχονται από ποσοστό φόρων που εισπράττει το κράτος και όφειλε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους να αποδίδει μέσω των ΚΑΠ στους Δήμους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της λειτουργίας των Δήμων να γίνεται κυρίως μέσω των ιδίων εσόδων που προέρχονται και πάλι από τους ίδιους δημότες μέσω φόρων, τελών και προστίμων.

Απαγορεύουν τις προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και προωθούν τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας με δίμηνα – τετράμηνα – οκτάμηνα – μερικής απασχόληση ς- συμβάσεις έργου, που δεν αποτελούν μόνο προσωρινό τρόπο αντιμετώπισης των αναγκών, αλλά και βούτυρο στο ψωμί των Δημοτικών Αρχών να ρουσφετολογούν, να πιέζουν και να δημιουργούν στρατιές υποτακτικών.

Αυτής της πολιτικής έγιναν αρωγοί οι εκλεγμένοι στην ΤΔ με τα ψηφοδέλτια που στήριξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ & το ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις τους συναντήθηκαν με τις προτάσεις τους στα συνέδρια & την διοίκηση της ΚΕΔΕ & της ΕΝΠΕ.

Βασικά στελέχη στην προσπάθεια υλοποίησης αυτών των πολιτικών ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης & ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου. Πέρα από οποιεσδήποτε φραστικές διαφοροποιήσεις στον δημόσιο λόγο κάτω από την πίεση των πραγμάτων, προώθησαν αυτές τις πολιτικές επιλογές. Γι’ αυτό άλλωστε παίρνουν και «πιστοποιητικό γνησιότητας» από την κυβέρνηση της ΝΔ σαν υπερασπιστές των επιδιώξεών της.

Ο κ. Παπαναστασίου μετά την 9ετή θητεία του σαν Δήμαρχος Αγρινίου, δεν κρίνεται για τα λόγια του, αλλά για τα έργα και τις ημέρες του, προεξοφλώντας και το αύριο στο Δήμο.

Μακριά από εμάς η άποψη ότι «δεν έκανε τίποτα». Δεν υπήρξε Δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα. Όμως κρίνουμε αυτό που έκανε, ποια προβλήματα χρονίζουν χωρίς να επιλύονται, ποια έρχονται στο προσκήνιο χωρίς να παίρνουν απάντηση, τι στάση κράτησε έναντι των οξυμμένων λαϊκών προβλημάτων.

Είναι γεγονός ότι σε ακτίνα 500 μέτρων από την κεντρική πλατεία Αγρινίου έγιναν & γίνονται έργα. Πεζοδρομήσεις, συντριβάνια, πλακοστρώσεις, ετοιμάζονται  για open mall, μέχρι και ηλιακό δέντρο θα στήσουν αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Δεν θα μπούμε στον δικαιολογημένο πειρασμό να ασχοληθούμε με το πόσο λειτουργικά είναι αυτά τα έργα, ποιον εξυπηρετούν, ποιες λαϊκές ανάγκες ικανοποιούνται μέσω αυτών των εκατομμυρίων που διατίθενται.

Αν όμως πάει κάποιος στα περίχωρα της πόλης και ιδίως στις Δημοτικές ενότητες, η εικόνα της εγκατάλειψης και της ερημοποίησης είναι εμφανής.

Επιγραμματικά & ενδεικτικά αναφερόμενοι σε διάφορα τοπικά προβλήματα για τα οποία κρίνεται η Δημοτική Αρχή:

             Υγεία: Νοσοκομείο χωρίς απαραίτητο ιατρικό – παραϊατρικό – διοικητικό προσωπικό. Να κλείσει κάποιος ραντεβού μαρτύριο. Οι καλύτερες συνθήκες στήριξης ιδιωτικών δομών υγείας. Τα κοινοτικά ιατρεία , όσα δεν έκλεισαν, λειτουργούν σαν συνταγογραφεία.

Σχολική στέγη: Σχολικές μονάδες άνω των 50 ετών. Κατά τη γνώμη μας, χωρίς τον επαρκή αντισεισμικό έλεγχο και θωράκιση. Συντήρηση με μπαλώματα. Δεν υπάρχει ούτε οικόπεδο για νέες σχολικές μονάδες. Νηπιαγωγεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Υδροδότηση: Σε μεγάλο τμήμα του Αγρινίου & του Αγ. Κων/νου συνεχίζεται ακόμη να γίνεται υδροδότηση με αμιαντοσωλήνες. Σε Δημ. Ενότητες όπως Μακρυνεία- Αράκυνθος – Αγγελόκαστρο συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Τοπικές κοινότητες καλούνται να πληρώσουν το νερό με πολλαπλάσιο τιμολόγιο από τους υπόλοιπους. Στα μουλωχτά προχώρησαν αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑ.

Αποχέτευση: Έργα που έχουν ξεκινήσει εδώ και μια 20ετία παραμένουν ανολοκλήρωτα.

Αγρότες: Καμιά στήριξη κατά της εκμετάλλευσης του παραγώμενου προϊόντος τους. Αντίθετα διοργανώνουν ημερίδες και διημερίδες με τους εκμεταλλευτές τους. Αγροτική οδοποιία στα αζήτητα.

Πάρκο: Ατελές – προβληματικό & χρυσοπληρωμένο

Σκουπίδια: Τα ακριβοπληρώνουμε – χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και κατά συνέπεια τις αναγκαίες υπηρεσίες

Ηλεκτροφωτισμός: Την ώρα που δεν απαιτεί τα χρωστούμενα από την κυβέρνηση, καταφεύγει σε δανεισμό 13 εκ. για την αλλαγή των ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που έχουμε οδόφραγμα με διακοπή συγκοινωνίας στην παλιά εθνική οδό, γιατί δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές από τις πλημμύρες του 2017. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τις αναφορές μας και για άλλα προβλήματα που όμως δεν θα άλλαζαν το συμπέρασμα.

Από τη Δημ. Αρχή Αγρινίου ευχαριστημένοι μπορούν να είναι μόνο οι βολεμένοι της διοίκησης και οι παρατρεχάμενοι αυτών, συγκεκριμένοι εργολάβοι έργων – μελετητικά γραφεία – προμηθευτές φιλικά προσκείμενοι. Κανείς άλλος δεν πρέπει να νιώθει ικανοποίηση από το έργο της Δημαρχίας Παπαναστασίου. Την 9ετή θητεία της την χαρακτηρίζει η διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής ούτως ώστε αυτή να προχωρά απρόσκοπτα.

Στις εκλογές με ψήφο στην παράταξη του κ. Παπαναστασίου δεν πρόκειται να γίνει «νέα αρχή», αλλά να συνεχιστεί ο δρόμος που μας έχει φέρει ως εδώ και δεν έχει κάνει το «Αγρίνιο τόπο να ζεις», αφού εδώ φωλιάζει η φτώχια, η ανεργία, η ερημοποίηση που το μαρτυρούν τα δικά τους στοιχεία κι επιβεβαιώνει κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο η απογραφή του πληθυσμού το 2021, ιδίως για τις Δημ. Ενότητες.

Σ’ αυτό το δρόμο αυτών των επιλογών ο κ. Δήμαρχος δεν νιώθει μόνος , όπως δεν ένιωθε και τα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση με τη ΝΔ και την παράταξή της, κατέφυγαν σε άσφαιρες κορώνες και στρακαστρούκες, σηκώνοντας ανούσιο κουρνιαχτό για να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευσή τους.

Τώρα η παράταξη του κ. Πιστιόλα μας λέει ότι θα απογειώσει το Δήμο μας με το «Αγρίνιο πάμε ψηλά».

Δεν πρόκειται για άλλη πρόταση στο Δήμο μας, αλλά για άλλο πρόσωπο της ίδιας κόπιας, ευαγγελιστή της ίδιας πολιτικής. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έρθει σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική ,δεν μπορεί και δεν θέλει, της οποίας άλλωστε έχει εισπράξει τα οφέλη.

Αυτό το επιβεβαιώνει και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του με παλιά & δοκιμασμένα υλικά από ανακαίνιση. Υπηρέτησαν τις δημοτικές αρχές, και την τωρινή και την προηγούμενη.

Ο κ. Πιστιόλας μπορεί να είναι νεοφερμένος στο χώρο της ΤΔ , όμως γνωστός στην κοινωνία μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Είδαμε τα διάφορα βίντεο με τα οποία προσπαθεί να συστηθεί σαν κάτι διαφορετικό, όμως άχρωμα – άοσμα & άγευστα. Είδαμε και τις αναρτήσεις του με τις προτάσεις του.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά και μέσω της στήριξης επιχειρηματικών μεγαλοπαραγόντων να έχει τα καλύτερα επιτελεία για την προβολή του.

Η ΤΔ όμως δεν είναι θέμα έκθεσης ιδεών για να προσπαθείς να στολίσεις τις προτάσεις σου με τα καλύτερα καλολογικά στοιχεία, αλλά πεδίο πολιτικής δραστηριότητας. Και για την ταμπακέρα τσιμουδιά. Για το ρόλο και την αποστολή της ΤΔ, τις επιδιώξεις του κράτους και τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα. Και όποιος μιλά για αυτά μας λένε πως «κομματικοποιεί» τις εκλογές. Και αυτοί , όπως και οι άλλοι, είναι ακομμάτιστοι.

Όπως ο κ. Τραπεζιώτης. Αφού πρώτα πήρε το χρίσμα από τον κ. Τσίπρα (πριν βέβαια πάθει το στραπάτσο των εθνικών εκλογών), τώρα μας συστήνεται σαν ακομμάτιστος. Ίσως πιστεύει ότι θα απαλλαχθεί των ευθυνών για τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και την ΤΔ.

Και ο ίδιος δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στη σκηνή της ΤΔ. Έχει θητεία κι έχει κριθεί και σαν Δήμαρχος και σαν αντιπολίτευση. Μπορεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως είχε δηλώσει, να είχε πέσει θύμα παράπλευρης απώλειας των διεργασιών που συντελούνταν τότε στον πολιτικό του χώρο και δεν ήταν υποψήφιος, τώρα όμως που τον ξαναφέρνουν στο προσκήνιο θα κριθεί από τη συνολική πορεία του.

Θέλει να παρουσιάσει σαν κυρίαρχο στοιχείο της παράταξής του την οικολογική ευαισθησία. Μα οικολογική ευαισθησία και ανθρώπινες ανάγκες δεν μπορούν να πάνε χώρια και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι.

Γι’ αυτό δεν μπορείς να υπηρετείς και να στηρίζεις την πολιτική που ερημοποιεί την ύπαιθρο, όπως συμβαίνει στο Δήμο μας, που έχει στην προκρούστεια κλίνη το μεροκάματο, εργασιακά- συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που βάζει στη ζυγαριά κόστους- οφέλους την αντιπυρική- αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία και από την άλλη να δηλώνεις οικολόγος.

Οι άλλες παρατάξεις έχουν μικροπολιτικές κι όχι ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Μπορεί να έχουν και προσωπικές για δικούς τους λόγους που δεν αφορούν την κοινωνία. Είναι όμως κομμάτια του ίδιου παζλ που έχει δημιουργήσει το κράτος και αυτό πια δεν μπορεί να κρυφτεί και πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Γι’ αυτό άλλωστε οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι του σήμερα μπορούν να είναι σύμμαχοι αύριο. Το μαρτυρά αυτό η εμπειρία από το τωρινό ΔΣ, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους με ολίγον ή πολύ ΠΑΣΟΚ μέσα κι άλλες αναμίξεις , η συστράτευσή τους με Παχατουρίδη στο Περιστέρι ή κατά του κομμουνιστή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα.

Όλοι τους μιλούν για ανάπτυξη με όποιο χρώμα κι αν την προσδιορίζουν. Μα δεν απαντούν από ποιον και για ποιον είναι αυτή η ανάπτυξη. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει καθαρή απάντηση σε τέτοια βασικά ερωτήματα, γιατί έχει σαφή τοποθέτηση με τα συμφέροντα ποιων είναι.

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση σε κοιτά στα μάτια και δηλώνει έντιμα ότι την στηρίζει το ΚΚΕ, όταν οι άλλοι σου αποκρύπτουν ότι τους στηρίζει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι εκλεγμένοι της ΛΑ.Σ πρωτοστάτησαν στο ΔΣ για να συζητηθούν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών μας, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, της πόλης του Αγρινίου αλλά και του υπόλοιπου Δήμου του οποίου τα προβλήματα βρίσκονται στα αζήτητα από τη Δημ. Αρχή.

Αν δεν ήταν οι σύμβουλοι της ΛΑ.Σ

 • στις μισές σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης θα είχαν μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε ωρομίσθιες
 • αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ θα περνούσαν ασυζητητί, θα εξακολουθούσαν κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων να πληρώνουν πανάκριβο το νερό
 • δημοτικά κτήματα, όπως του Αγγελοκάστρου, αντί να δίνονται για εκμετάλλευση σε ακτήμονες- μικρούς και νέους αγρότες να παραδίδονται σε μεγαλοαγρότες
 • αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις δεν θα απασχολούσαν καθόλου το ΔΣ
 • οξυμένα λαϊκά προβλήματα- αποψίλωση υποδομών, θα θεωρούνταν φυσική συνέπεια κι όχι καρπός συγκεκριμένων πολιτικών

Γι’ αυτό τονίζουμε ότι οι μόνοι που και αύριο θα βρίσκονται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της ΤΔ θα είναι οι εκλεγμένοι της ΛΑ.Σ, όπως χρόνια γίνεται.

Εμάς δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι.

Στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Σ συμμετέχουν από όλα τα λαϊκά στρώματα, όλων των ηλικιών άντρες και γυναίκες, καταξιωμένοι μέσα από τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες, τη δράση τους στο μαζικό κίνημα, εκλεγμένοι συνδικαλιστές, αλλά κι απλοί αγωνιστές στη μάχη για μια καλύτερη ζωή.

Όσοι δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό κι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση στο Δήμο και παντού, για να γίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού και με τη δέσμευση να είμαστε μπροστάρηδες στους κοινωνικούς αγώνες κατά της κοινωνικής βαρβαρότητας και σαπίλας. Αυτά άλλωστε ήταν και τα κριτήρια συγκρότησης του ψηφοδελτίου μας κι όχι το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Το δίλημμα είναι ξανά σαφές μπροστά στην κάλπη.

Τι θα αντιτάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, οι εκλεκτοί τους σε Δήμους και Περιφέρειες αν όχι περισσότερους συμβούλους της ΛΑ.Σ;

Μπορούν να ασκήσουν πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες οι υποψήφιοι εκείνων των κομμάτων :

 • που δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα , από τις «δημοσιονομικές αντοχές»;
 • που συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι, οι μισθοί, οι λαϊκές ανάγκες πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους;
 • που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη και δεν διεκδικούν χρηματοδότηση από το κράτος;

Η απάντηση προβάλλει από μόνη της και είναι ΟΧΙ.

Η ψήφος σου θα πρέπει να γίνει συνδρομή στη δύναμη του αγώνα.

Να ενισχυθεί ο πόλος της αντίστασης, για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Ψήφος στη ΛΣ είναι εγγυημένη ψήφος υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Το αποδεικνύει η μέχρι τώρα στάση των εκλεγμένων συμβούλων της, όχι μόνο εκεί που είναι αντιπολίτευση, αλλά κι εκεί που έχει την ευθύνη της διοίκησης όπως στην Πάτρα με τον κομμουνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, την υποχρηματοδότηση, την εχθρική κυβερνητική αντιμετώπιση καταφέρνει να μειώνει δημοτικά τέλη και φόρους, να αξιοποιεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου, να εξασφαλίζει ελεύθερους χώρους για το λαό, να παρέχει δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για πολιτισμό – αθλητισμό – κατασκηνώσεις, να λειτουργεί δωρεάν λαϊκό φροντιστήριο, να πρωτοστατεί κατά των πλειστηριασμών, ενάντια στις απολύσεις και των εργοδοτικών εγκλημάτων, πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.

Η Πάτρα δείχνει το δρόμο, ότι υπάρχει λειτουργία της ΤΔ με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και η ΛΑ.Σ μπορεί, θέλει και υπηρετεί αυτή την αντίληψη.      Με αισιοδοξία και μαχητικότητα δίνουμε τη μάχη των εκλογών του Οκτώβρη, για να δεχτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήγμα η απογοήτευση, η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός. Κόντρα σε ανέξοδες υποσχέσεις, σε αοριστολογίες, ρουσφετολογίες, εκβιασμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις δίνουμε απάντηση από την πλευρά των δικών μας συμφερόντων και στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΛΑ.Σ.

Στο ισοπεδωτικό του «έτσι είναι τι να κάνουμε», στο βολικό «είμαστε αναρμόδιοι», στον κορσέ της «ανταποδοτικότητας» που καλλιεργούν και ασπάζονται «ανεξάρτητοι» ή μη εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, αντιτάσσουμε την απειθαρχία, την διεκδίκηση για κάθε μέτρο ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής, της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, δεν γινόμαστε επιβάτες «του πάμε κι όπου βγει».

 

 

Παλεύουμε για Τοπική Διοίκηση:

 • με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό – διεκδικούμε και δεν χαρίζουμε τα παρακρατηθέντα & μη αποδοθέντα
 • με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα
 • με γενναίο πρόγραμμα στήριξης των δημοτικών ενοτήτων & των τοπικών κοινοτήτων
 • χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση τομέων όπως νερό- πράσινο- ηλεκτροφωτισμός- σκουπίδια
 • με κάλυψη όλων των σχολικών αναγκών

Πρωτοπορούμε για :

 • την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος
 • υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες & δωρεάν
 • ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας
 • προστασία του περιβάλλοντος με απαραίτητα έργα υποδομών – χωρίς άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών παντού, ακόμη και σε λίμνες
 • στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής με τα απαραίτητα έργα και αντίστοιχο επιστημονικό προσωπικό

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Να στείλουμε μήνυμα εκφοβισμού στην αντιλαϊκή τους πολιτική

 

Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να ψηφίσουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

παντού – πιο δυνατή η φωνή του ΛΑΟΥ

 

Είναι οι λίγοι κι έχουν την εξουσία

Είμαστε οι πολλοί κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Δικό μας πρέπει να είναι το μέλλον

 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Εφοριακός

Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών Αιτ/νίας

Δημοτικός Σύμβουλος στον Δ. Αγρινίου  &  επικεφαλής της ΛΣ από το 2014

Μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδας από το 2014

Αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Δήμων σε Δ. Ελλάδα – Πελοπόνησσο και Ιονίους Νήσους

Υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτ/νίας την περίοδο 1998 – 2006

Είναι μέλος της Ε.Π. Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ

 

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος