Μήνυμα νίκης και ανατροπής του Δημήτρη Τραπεζιώτη  από την πλατεία Δημάδη

Μήνυμα νίκης και ανατροπής του Δημήτρη Τραπεζιώτη από την πλατεία Δημάδη

  • |

 

 

Με μαζική συμμετοχή κόσμου και παλμό πραγματοποιήθηκε  η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Τραπεζιώτη στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο.

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που προσήλθε από νωρίς στην πλατεία Δημάδη να ακούσει την ομιλία. Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, με θέρμη και ενθουσιασμό  συγκεντρώθηκαν παλιά και πολλά νέα στελέχη και μέλη της παράταξης για να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής για τον Δήμο Αγρινίου.

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με τον μεστό και άμεσο λόγο του ανέλυσε τις πτυχές του προγράμματός του και τόνισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αλλαγή στο Δήμο για να βγεί επιτέλους αυτός ο τόπος από το τέλμα, την υστέρηση και την υποβάθμιση.

Ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι έκλεισε ο βιοϊστορικός κύκλος της απερχόμενης σημερινής δημοτικής αρχής. Και είπε χαρακτηριστικά: «Μία κι απόψε και μετά εκπίπτει στο επίπεδο μιας θλιβερής μειοψηφίας…» Ακολούθως είπε ότι οι πολίτες δίνουν σήμερα απάντηση σ’αυτούς που για την εκλογή τους,  επικαλούνται ως επιχείρημα νούμερα στοιχηματικών εταιρειών που τα ανεβοκατεβάζουν βάζοντας χρήματα στην μπάνκα και μετατρέπουν την πολιτική και κοινωνική ζωή σε τζόγο.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι προκάλεσε τους άλλους υποψήφιους δημάρχους σε πολιτική αντιπαράθεση, τηλεοπτικό ντιμπεϊτ πλην όμως δεν απάντησε κανείς. Δοξάζονται κρυπτόμενοι γιατί αν εμφανισθούν θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα, θα καταποντιστούν για την κενότητα των απόψεων τους και το έλλειμα των προτάσεων τους.

Ακολούθως ανέλυσε την πρότασή του για το Ανοιχτό και Πράσινο Αγρίνιο με Βιώσιμη Πόλη και Ισχυρές Κοινότητες τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρός και βιώσιμος Δήμος χωρίς ζωντανές και ισχυρές κοινότητες.

Αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία προτείνει για την ενίσχυση των δημοτικών κοινοτήτων και τοπικών συμβουλίων και συγκεκριμένα:

–       Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Με έργα αγροτικής οδοποιϊας και εγγείων βελτιώσεων.

–       Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια.

–       Συμμετοχικό προϋπολογισμό με λαϊκές συνελεύσεις.

 

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 15 προτεραιότητες που έθεσε για την επόμενη μέρα στο Δήμο Αγρινίου, οι οποίες είναι :

1.      ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΤΣΗ που έχει κόψει την πόλη στην μέση

2.      ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – Ενδυνάμωση-Υποδομές  και αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ – ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

3.      ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ (1000 ΕΥΡΩ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο)

4.      ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

5.      ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» (για την ΔΩΡΕΑΝ παροχή νομικών συμβουλών στους πολίτες που να αδυνατούν οικονομικά να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους)

6.      ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ –(ΔΩΡΕΑΝ παροχή ενέργειας) -Καμία οικογένεια στον Δήμο Αγρινίου χωρίς ρεύμα

7.      ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του παλαιού Δικτύου Ύδρευσης από τον ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΜΙΑΝΤΟ

8.      ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ-ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

9.      ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ( Δημιουργία 4 πάρκων που προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου) – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

10.  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ

11.  ΠΑΙΔΕΙΑ: α. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΜΑΓΑΖΙΑ (Δέσμευση οικοπέδων για την σταδιακή δημιουργία σύγχρονων νηπιαγωγείων και καλυτέρευση των κτιριακών υποδομών) β.ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

12.  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤIΚΩΝ PARKING

13.  ΑΔΕΣΠΟΤΑ – Άμεση λειτουργία του καταφυγίου ως χώρος προσωρινής διαμονής των ζώων μέχρι την υιοθεσία- ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

14.  ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας)

15.  ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA: Υδατοδρόμιο-Συνεδριακό Κέντρο-Μουσείο Καπνού-Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη Νερομάνα-Οικολογική Κατασκήνωση ( eco camping)-Υδροπάρκο –μεγάλο θεματικό πάρκο νερού

Έκλεισε την ομιλία του δίνοντας μήνυμα νίκης και ανατροπής της σημερινής δημοτικής αρχής λέγοντας ότι η απαίτηση του Παπαναστασίου να συνεχίσει για άλλα 5 χρόνια συνιστά κατάχρηση δικαιώματος και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φύγει γιατί έχει παραβιάσει τα όρια της εντολής που έχει πάρει από τους πολίτες.

«Προχωράμε κι ανεβαίνουμε ψηλά γιατί είμαστε η μόνη δύναμη ανατροπής και μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε την σημερινή δημοτική αρχή. Προχωράμε μαζί για την μεγάλη ανατροπή με ψηλά το κεφάλι  με γνώση , εμπειρία, σχέδιο δράσης , ήθος και αξιοπρέπεια».

Γραφείο

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος