Με αφορμή την έξαρση της ιλαράς, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Διεύθυνση Ετοιμότητας και Απόκρισης  έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, προέβη στην πραγματοποίηση εμβολιασμού

Με αφορμή την έξαρση της ιλαράς, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Διεύθυνση Ετοιμότητας και Απόκρισης  έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, προέβη στην πραγματοποίηση εμβολιασμού

  • |

Με αφορμή την έξαρση της ιλαράς, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Διεύθυνση Ετοιμότητας και Απόκρισης  έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, προέβη στην πραγματοποίηση εμβολιασμού σε παιδιά Ρομά ηλικίας ενός (1) έως και δεκατεσσάρων (14) ετών, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον  Εθνικό Οργανισμό  Δημόσιας Υγείας ,σε συνεργασία  με  την 2η και 4η ΤΟ.Μ.Υ. Πατρών ,τις Κ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου και Μεσολογγίου και το Κέντρο Κοινότητας με  Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης έγινε  καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών .

Πιο αναλυτικά ,την Τετάρτη 3/4/2024  πραγματοποιήθηκε από την Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ καταγραφή αναγκών σε 87 παιδιά καθώς και  54 εμβολιασμοί για την ιλαρά, σε οικισμούς Ρομά, στις περιοχές  Αη- Βασιλιώτικα, Εθνικό Στάδιο και  κοινότητας Μεγάλης Χώρας.

Την Παρασκευή 5/4/2024 έγινε καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης σε 27 παιδιά και πραγματοποιήθηκαν 18 εμβολιασμοί στους καταυλισμούς στις περιοχές Ορυζόμυλοι και των κοινοτήτων  Καλυβίων , Παναιτωλίου.

Για τη επιτυχή διεξαγωγή των εμβολίων  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  από τη νοσηλεύτρια και το διαμεσολαβητή του  Παραρτήματος  Ρομά του Κέντρου Κοινότητας,  σε όλους τους καταυλισμούς του Δήμου Αγρινίου ,σχετικά με την δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών από τον ΕΟΔΥ και τις συνέπειες της νόσου.

Η Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ.Γεωργία Μπόκα η οποία παρευρέθηκε στους εμβολιασμούς, ευχαριστεί θερμά, τους συντελεστές της σημαντικής αυτής δράσης για το πληθυσμό Ρομά,  το σύνολο του προσωπικού των 2η και 4η  ΤΟΜΥ Πατρών ,των Κ.Ο.Μ.Υ Αγρινίου και Μεσολογγίου ,τον Προϊστάμενο Τμήματος Συντονισμού Ετοιμότητας και Απόκρισης κ.Λιάντη Ηλία, καθώς και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών του ΕΟΔΥ κ. Μήτρου Κωνσταντίνο ,για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 με κωδικό ΟΠΣ 6001988.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.