ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ   ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ   ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • |

 

Σήμερα 4  Σεπτεμβρίου  2024 ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ»  κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης μαζί με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Μυζήθρα, τον Πρόεδρο  της Τ.Κ. Καινουργίου κ Βασίλειο Καραγκούνη, τον κ. Σωτήριο Κολοβό Αντιδήμαρχο Αγρινίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Μπλέτσα (Λαϊκή Συσπείρωση) και τον Αντιπρόεδρο του Τ.Σ. Καινουργίου κ. Αθανάσιο Γιώτη  επισκέφθηκαν μαζί με γονείς  τον Δ/ντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αιτ/νίας  κ. Καζαντζή  για να του μεταφέρουν   την αντίρρηση και τη διαμαρτυρία τους αλλά και του συνόλου της Τοπικής Κοινωνίας  για τη μη έγκριση των δύο τμημάτων  της Β’ τάξης και την κατ’ αυτόν τον τρόπο διαφαινόμενη αποδυνάμωση του ΕΠΑΛ, του οποίου, μακροπρόθεσμα, η λειτουργία δεν θα μπορεί να συνεχιστεί.

Πρόκειται για άδικη απόφαση, που πήρε το Υπουργείο παιδείας (Αρ. Πρωτ. 97390/γ2/30-08-2024 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ) ώστε να μην εγκρίνει τα δύο «ολιγομελή» τμήματα του τομέα για τη φετινή σχολική χρονιά.
Δηλαδή από τα πέντε (5) τμήματα του σχολείου, εγκρίνονται τα τρία (3), αυτών της Α’ και Γ’ τάξης (ειδικότητας).

Ενώ μάλιστα έχουν αρχίσει από 2-9-2024 οι εγγραφές μαθητών β΄ φάσης, το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου δεν επιτρέπει την εγγραφή μαθητών στα δύο τμήματα β’ τάξης του τομέα ΕΠΑΛ Καινούργιου, που έχουν ανασταλεί, παρά του ότι ήδη είναι εγγεγραμμένοι μαθητές, από την Α’ φάση στα τμήματα αυτά (Μηχανολόγοι 6 & Οικονομίας 4).
Όμως πως  περιμένουν να συμπληρωθούν τα ολιγομελή τμήματα του σχολείου αν δεν γίνουν νέες εγγραφές; Εκτός και εάν είναι προδιαγεγραμμένο το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Καινούργιου, η μοναδική εκπαιδευτική δομή ΤΕΕ στη περιοχή της Β/Α Τριχωνίδας.

Υπενθυμίζουμε ότι και κατά το παρελθόν  είχε γίνει απόπειρα να κλείσει το ΕΠΑΛ Καινουργίου με τη συγκεντρωτική λογική των συγχωνεύσεων  και του «εξορθολογισμού».   Πλην όμως τότε αντέδρασε σύσσωμη η τοπική κοινωνία και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια Θεστιέων, Παραβόλας και Θέρμου που ζητούσαν την παραμονή και συνέχιση της λειτουργίας του ΕΠΑΛ Καινουργίου γιατί καλύπτει   ένα μεγάλο εκπαιδευτικό εύρος, σε μια αγροτική περιοχή που κατοικούν μόνιμα πάνω από 17.000 πολίτες και στους δύο Δήμους, του Αγρινίου & του (Ορεινού) Θέρμου Αιτωλ/νίας.

Σήμερα το ΕΠΑΛ Καινουργίου μπαίνει ξανά στην «Προκρούστεια  κλίνη». Πλην όμως η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση της κας Υφυπουργού Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες των τοπικών κοινωνιών, το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, που εδράζει στην κοινωνική αβεβαιότητα, την εγκατάλειψη και υπανάπτυξη της περιφέρειας, από τις βασικές αιτίες συρρίκνωσης και του μαθητικού πληθυσμού.

Η ως άνω αντιπροσωπία Δημοτικών Λειτουργών παρουσία γονέων παρέδωσε στον κ. Καζαντζή την υπ αριθ. 7/2024 απόφαση του Τ.Σ. της Κοινότητας Καινουργίου με ΑΙΤΗΜΑ:

1.Να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών του υπουργείου παιδείας και στους δύο τομείς του ΕΠΑΛ Καινούργιου
2. Να εγκριθούν τα δύο τμήματα β’ τάξης τομέων Μηχανολογίας και Οικονομίας.
3. Οι εγγραφές και αλλαγή δηλώσεων ειδικοτήτων να παραταθούν ως τέλος Σεπτεμβρίου.
4. Ίδρυση νέων ειδικοτήτων στα πλαίσια της τοπικής οικονομίας και παραγωγής.

Ο κ. Καζαντζής ρητά και κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί με την άνω Απόφαση και το σχετικό αίτημα, υποστηρίζει την παραμονή του ΕΠΑΛ Καινουργίου και έχει κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αγρίνιο, 05/09/2024

Για τη Δημοτική Παράταξη

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ»

Ο  Επικεφαλής

Δημήτρης Τραπεζιώτης

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.