ΤΩΡΑ | Ο Κουρουμπλής σε συνάντηση με τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Αγρινίου

ΤΩΡΑ | Ο Κουρουμπλής σε συνάντηση με τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σήμερα το πρωί στις 8:00 ο υπουργός υγείας Παναγώτης Κουρουμπλής, ο οποίος βρίσκεται στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Θέρμο προς τιμή του Κοσμά του Αιτωλού, συναντιέται στο νοσοκομείο Αγρινίου με το σωματείο των εργαζομένων σε αυτό.

  • by red line | Λευτέρης Τηλιγάδας 

Για την συνάντηση αυτή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του νοσοκομείου ειδοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Ως γνωστόν, το νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο «φύτρωσε» για να «κείτεται» ως ολοζώντανος οργανισμός παροχής δημόσιας υγείας στην αρχή του εύφορου, αλλά άκαρπου κάμπου της μεγάλης Αιτωλικής πόλης του Αγρινίου, αδυνατεί να ικανοποιήσει, έστω και στοιχειωδώς, το ελάχιστο των απαιτήσεων της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε πρόσφατη ανακοίνωση τους «η κραυγή αγωνίας που διατυπώσαμε εδώ και τέσσερις μήνες για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νοσοκομείο της πόλης μας δεν έχει εισακουστεί από την νέα πολιτική ηγεσία. Αντίθετα τα προβλήματα είναι εδώ και συσσωρεύονται καθημερινά δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις».

Τα αιτήματα τους, τα οποία είναι και αιτήματα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτά εκφράστηκαν στο πλαίσιο των δράσεων που ανέπτυξε το κίνημα «Δικαίωμα στη ζωή» ήταν, είναι και – ανεξάρτητα από την σημερινή συνάντηση είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο – θα παραμείνουν τα παρακάτω:

«Διοικητική αυτονομία των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου | Αλλαγή των διοικήσεων και των δυο Νοσοκομείων | Προσλήψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις Δομές (Νοσοκομεία-Κ. Υγείας-ΠΕΔΥ) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του Νομού.»

»Μέχρι την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού κάλυψη με επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις Δομές στα επίπεδα του ορίου ασφαλείας για κάθε μονάδα Υγείας.

»Κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών  στη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας χωρίς καμία εξαίρεση.

»Κατάργηση  κάθε μορφής χαρατσιού –αποκλεισμού στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας ( 1 ευρώ ανά συνταγή, Κ.Ε.Ν., ΕΣΑΝ Α.Ε.)»

Μετά το τέλος της συνάντησης το «red line» θα δημοσιεύσει σε συνέχεια αυτού του ρεπορτάζ, όλα όσα θα ειπωθούν σε αυτή, καθώς και το παρασκήνιο της συνάντησης σ’ αυτή.

photo agriniopress