«Άδειασμα» και «εκλογολογία» Κουρουμπλή

«Άδειασμα» και «εκλογολογία» Κουρουμπλή

Με την παρουσία αρκετών εργαζομένων του νοσοκομείου συναντήθηκε και συνομίλησε σήμερα το πρωί ο Αιτωλοακαρνάνας υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια δομή υγείας του νομού. Παρών στην συνάντηση αυτή ήταν και ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας, ο εδώ και μήνες εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Βλάχος, καθώς και η υπόλοιπη διοίκηση του νοσοκομείου.

  • by red line | του Λευτέρη Τηλιγάδα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του red line, oι υπεύθυνοι των κλινικών και των τμημάτων ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία τους, κάνοντας κυρίως αναφορά στις 18 θέσεις του οργανισμού που παραμένουν ακάλυπτες, στις ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και στην μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών.

Ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας καταρχάς στις πρώτες τοποθετήσεις των εργαζομένων είπε, ότι ενώ η διοίκηση ζήτησε μία θέση επικουρικού ιατρού, το υπουργείο αποφάσισε την προκήρυξη έξι, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές. Διευκρίνισε επίσης ότι οι δύο απ’ αυτές είναι θέσεις καρδιολόγων. Στη συνέχεια μάλιστα της τοποθέτησης του δεσμεύτηκε, ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα καλυφθούν οι περισσότερες από αυτές που σήμερα παραμένουν ακάλυπτες, μέσω του ΑΣΕΠ.

Για την μη καταβολή των υπερωριών είπε, ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, αφού, όπως τον διαβεβαίωσε ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου, οι υποχρεώσεις του υπουργείου προς τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία έχουν καλυφθεί πλήρως. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ενώ τα λεπτά δόθηκαν(!), απ΄ ότι φαίνεται, «εσείς δεν τα διαχειριστήκατε σωστά».

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Δημήτρης Τσιάντας, υπογράμμισε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι το νοσοκομείο του Αγρινίου λειτουργεί, όπως λειτουργεί, εξαντλώντας την φιλοτιμία των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν με απλήρωτες τις υπερωρίες τους για πολλούς μήνες. «Αν, όπως ισχυρίζεστε εσείς», παρατήρησε,  «το υπουργείο κάλυψε τις ανάγκες τις μισθοδοσίας, και η διοίκηση διαχειρίστηκε τα συγκεκριμένα χρήματα λανθασμένα, γιατί δεν την αλλάζεται».

Ο κ. Κουρουμπλής, επιχειρώντας να ανασκευάσει την προηγούμενη απάντηση του  και να καλύψει τη διοίκηση του νοσοκομείου, είπε, ότι για την μη πληρωμή μπορεί να ευθύνεται η κακή συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου και της διοίκησης  του νοσοκομείου.

Τέλος το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων Στέλιος Μερμίγκης, ο οποίος παρατήρησε πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, με την κυβέρνηση να τελεί υπό παραίτηση και γι αυτό θα ήταν χρήσιμο να καλυφθούν οι απαραίτητες ανάγκες της λειτουργίας του, οι οποίες αφορούν τη στελέχωση της δομής με νοσηλευτικό προσωπικό και οι οποίες μπορούν να καλυφθούν ανέξοδα με αιτήματα μετατάξεων που εκκρεμούν.

Επιβεβαίωσε την μη καταβολή των δεδουλευμένων, την οποία χρέωσε στον «πετσοκομένο», όπως χαρακτηριστικά είπε, προϋπολογισμό για την υγεία, που συνέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα κατά γράμμα.

«Προφανώς τα χρήματα που έχετε στείλει» είπε, δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, η υπό παραίτηση διοίκηση από τον Απρίλιο, εξακολουθεί να βάζει προγράμματα εργασίας, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, υποχρεώνοντας σε απλήρωτη εργασία.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μεγάλα προβλήματα της κακής λειτουργίας του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η καρδιολογική κλινική υπάρχει ως ανύπαρκτη, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο ολόκληρο το σύνολο της λειτουργίας του νοσοκομείου, η μονάδα του τεχνητού νεφρού λειτουργεί κατά παράβαση του νόμου, τα χειρουργεία δουλεύουν χωρίς ειδικευόμενους, η μονάδα της εντατικής θεραπείας «δουλεύει στα κόκκινα», και κατέληξε, εκθέτοντας μια σειρά άλλων λειτουργικών προβλημάτων, που καθιστούν την παροχή υπηρεσιών υγείας της δομής προς την τοπική κοινωνία εξαιρετικά επισφαλή.