“Αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου” ζητάει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

“Αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου” ζητάει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  • |

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
  2. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης Υ Π Ε
  3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  4. ΠΑΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  5. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  6. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επαναδιατυπώνουμε την πρότασή μας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τον Ιούλιο του 2013, που έγινε η μεταφορά του Νοσοκομείου Αγρινίου στο  νέο Νοσοκομειακό κτήριο, το παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου παραμένει εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου και σε κάθε είδους λεηλασία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσής του.

Η παράταξή μας «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, ανέλαβε πρωτοβουλίες και  ανέδειξε το θέμα. Συγκεκριμέναπραγματοποίησε εκδήλωση-συνέλευση στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου και διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, επισκέφθηκε τον τότε υπουργό Υγείας  κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή και τέλος ήρθε σε επαφή με τους Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιηθεί το κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου.

Η πρόταση της παράταξής μας ταυτόσημη και με την επιθυμία-αίτημα των κατοίκων της περιοχής ήταν και είναι να πάψει το κτήριο του παλαιού Νοσοκομείο να αποτελεί ένα «σκοτεινό» κενό στον αστικό ιστό της πόλης του Αγρινίου και να μεταφερθούν εκεί άμεσα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα της Υγείας, όσο και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες της πόλης που σήμερα στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια καταβάλλοντας υπέρογκα μισθώματα που ανέρχονται περίπου στο  1.200.000 ευρώ!

Ενδεικτικά θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, η Δ Ο Υ Αγρινίου, το Γραφείο Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας κ.α. Επίσης με τη σύμφωνη γνώμη  και της 6ηςΥ.Π.Ε. η πρότασή μας περιλαμβάνει  και τη δημιουργία    Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου πού θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιαςφροντίδας υγείας.

Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι κλιμάκιο τεχνικών της 6ης ΥΠΕ πραγματοποίησε σχετική αυτοψία  στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου και να γίνει η σχετική προετοιμασία (εκπόνηση μελετών, αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και ακολούθως τεχνικών εργασιών), για τη δημιουργία και λειτουργία στο χώρο αυτό  Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Επίσης ενημερωθήκαμε από τις νομικές υπηρεσίες τη 6Ης  Υ Π Ε ότι η ψιλή κυριότητα ανήκει στην 6η Υ Π Ε  και η επικαρπία στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Συνεπώς απαιτείται συντονισμός και συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υ Π Ε, του Νοσοκομείου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Δημοτικής Αρχής και άλλων Υπηρεσιών προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει άμεσα στο παλιό Νοσοκομείο το σχεδιαζόμενο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Επειδή το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται στην περιοχή μας μια παραφιλολογία σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου παλαιού Νοσοκομείου, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σκοπίμως σύγχυση για το θέμα αυτό  που αποτελεί ζήτημα μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος για τους κατοίκους  και πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου.

Για τους λόγους αυτούς

ζητάμε:

  1. 1. Να αποσαφηνίσει το Υπουργείο Υγείας τις προθέσεις του και να διατυπώσει συγκεκριμένα τη βούλησή του για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του κτηρίου του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση για το θέμα αυτό.

2.Να προωθήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ) για την δημιουργία του σχεδιαζόμενου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

3.Να μεριμνήσει για το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών για την  όσο το δυνατόν ταχύτερη  υλοποίηση  του ανωτέρω συγκεκριμένου στόχου.

4.Να εκπονήσει έναν ενιαίο σχεδιασμό, σε συνεννόηση  και με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων,  ώστε μακροπρόθεσμα να μεταφερθούν στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου και άλλες Υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό να εξοικονομηθούν πόροι και συγκεκριμένα τα προαναφερόμενα υπέρογκα χρηματικά ποσά που δαπανώνται σήμερα για τη μίσθωση ιδιωτικών κτηρίων και ζημιώνουν τον προϋπολογισμό του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τιμή διατελών

Δημήτρης Τραπεζιώτης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»