Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Δήμο Αγρινίου

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Δήμο Αγρινίου

  • |

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Δήμο Αγρινίου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η Παπαστράτειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το FutureLibrary, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

Το σεμινάριο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Βετσόπουλο, Γεράσιμο Πομώνη και Χρυσώ Σπυρέλη και απευθύνεται κυρίως σε εν ενεργεία καθηγητές Β’θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου από τις 17:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στη Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016,

17:0019:00

  • «Ωδή στον Έρωτα (Σοφοκλέους Αντιγόνη 781-800)»

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

19:0021:00

– «Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, «Το σπίτι»: Το βίωμα της ιθαγένειας ή της εντοπιότητας στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση»

Με τον ΕυριπίδηΓαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 5Νοεμβρίου 2016,

10:00– 12:00

  • «Το ελληνικό κράτος στον 19ο αιώνα (1830-1880): πολιτική, κοινωνία, ιδεολογία»

Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

12:00– 14:00

  • «Τα δημόσια οικονομικά: παρουσίαση, κατανόηση και εξοικείωση με τις λειτουργίες των οικονομικών του κράτους»

Με την ΣαλίμπαΖιζή, Διδάκτορα της Οικονομικής Ιστορίας, Εμπειρογνώμονα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Απαιτείται προεγγραφή | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετετη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 2Νοεμβρίου 2016.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου | Τέρμα Παπαστράτου Τ.Κ. 301 31, Αγρίνιο | Tηλ.: 2641022393, e-mail: vivliothiki@agrinio.gr&papastrateiosvivliothiki@gmail.com