Ο Μεϊμαράκης στο Αγρίνιο

Ο Μεϊμαράκης στο Αγρίνιο

  • |

Μετά την άφιξη του σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού στην Κλόκοβα, το Μεσολόγγι και τις  Οινιάδες, όπου είχε συνάντηση με αγρότες της περιοχής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης έφθασε στο Αγρίνιο.

Κείμενο Λ. Τηλιγάδας

Στο Δημαρχείο του Αγρινίου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος του Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος:

Η Ιόνια Οδός και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σ’ αυτή, η απουσία κάθετης σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια, η απουσία βιομηχανικής περιοχής, καθώς και το ζήτημα της επανίδρυσης στη πόλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ήταν τα κυριότερα εξ αυτών.

Έθεσε επίσης το αίτημα της ανακατασκευής του αρχαίου θεάτρου της Στράτου, αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθεί το βιομηχανικό κτίριο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου, προς την κατεύθυνση για την οποία αυτό είχε αγορασθεί από το ελληνικό δημόσιο. Ως γνωστόν ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο θα στεγάσει τα πλούσια ευρήματα της περιοχής.

Τέλος αναφέρθηκε στην προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας υπογραμμίζοντας ότι η προστασία δεν μπορεί να αποκλείσει την ήπια ανάπτυξης της.

Ανταπαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στον Δήμαρχο Αγρινίου είπε, ότι γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου, αφού αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει επισκεφθεί την πόλη ,καθώς επίσης και ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις, για τις οποίες οι πολίτες, όταν τις ακούνε κατά την προεκλογική περίοδο, δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Δεσμεύτηκε μόνο σε ότι αφορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία τρέχουν, για τα οποία παρατήρησε ότι αυτά θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά να μην χαθούν εξ’ αιτίας των καθυστερήσεων

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και λιγοστούς παράγοντες της τοπικής οικονομίας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα προβλήματα κυρίως του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής  που αφορούν κυρίως την έλλειψη των υποδομών, αλλά και στις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων να φροντίσουν «τα συμφέροντα 150 οικογενειών του ΣΕΒ», όπως χαρακτηριστικά είπε, «και να αγνοήσουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλη από την μικρομεσαία επιχείρηση».

Τον χαιρετισμό του προέδρου του επιμελητηρίου καθώς και αποσπάσματα από την τοποθέτηση του κ. Μειμαράκη μπορείτε να δείτε στο youtube κάνοντας κλικ ΕΔΩ