Ερωτήματα και πρόταση από το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ

Ερωτήματα και πρόταση από το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ

Με δελτίο τύπου που αναφέρεται σε θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2015 έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά ερωτημάτων που απέστειλε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Στράτου και τα οποία παραμένουν αναπάντητα, καθώς και την ολοκληρωμένη πρόταση του για μια αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμάτων.

«Το δέκατο έβδομο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει το κείμενο,  «αφορούσε στη Διατύπωση προτάσεων του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο εκπόνησης της Αναθεώρησης – Τροποποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 37/2015 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και είχε ως εισηγητή του τον Πρόεδρό της κ. Μελιάδη».

Και συνεχίζει:

«Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ζήτησε την αναβολή του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων αλλά και των παρατάξεων να εκθέσουν τις προτάσεις τους και επ’ αυτών να υπάρξει διάλογος έτσι ώστε να ο τελικός σχεδιασμός να αποτελεί προϊόν διαβούλευσης του συνόλου των μελών του σώματος και όχι μόνο των μελών μιας επιτροπής του οργάνου.
Το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό με ένα σκεπτικό γνώριμο σε μας και από τις διαδικασίες του κατεπείγοντος της ψήφισης των μνημονίων τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Απ’ ότι φαίνεται η αποτελεσματική αυτή διαδικασία επιχειρείται ως πρακτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Στέλιος Μερμίγκης, αφού επεσήμανε ότι τα ερωτήματα που εγγράφως καταθέσαμε* προς το Δ.Σ. του φορέα, που έχει, διαχειρίζεται και λειτουργεί το ΧΥΤΑ του Στράτου με σημαντικά μάλιστα λειτουργικά ελλείμματα, τα οποία καθυστερούν την παραλαβή του από τον φορέα, δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αποκεντρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών, η οποία διέπεται από τελείως διαφορετική λογική. Την πρόταση μας αυτή σας την επισυνάπτουμε και παρακαλούμε γι ατην δημοσιοποίηση της.
Ταυτόχρονα σας επισυνάπτουμε και τα ερωτήματα που το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ έχει καταθέσει στο Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ, έτσι ώστε οι κάτοικοι του Δήμου και της περιοχής να γνωρίζουν από τις απαντήσεις που θα δοθούν επακριβώς τα προβλήματα της λειτουργίας του, καθώς και τους λόγους για τους οποίους το έργο του ΧΥΤΑ ακόμα δεν έχει παραληφθεί.

[Κάνοντας κλικ πάνω στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε τα έγγραφα]

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΥΤΑ | ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ 

——————————————
*Ημερομηνία κατάθεσης των ερωτημάτων 15 Ιουνίου 2015″