«Στα όρια της επιστημονικής φαντασίας» Vs «O Tempora o mores»

«Στα όρια της επιστημονικής φαντασίας» Vs «O Tempora o mores»

Ο Πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου Θεόδωρος Καββαδίας εξέδωσε ανακοίνωση –απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ.Στράτος Καράτσαλος στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης (Δείτε ΕΔΩ) από το συνδυασμό της δημοτικής Αρχής.

«Στα όρια της επιστημονικής φαντασίας»

Με λύπη μου διάβασα την ανακοίνωση του μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Αγρινίου περί αποχώρησής του από την παράταξη με την οποία εξελέγη.

Ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Αγρινίου, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι τα όσα καταμαρτυρούνται στην εν λόγω επιστολή κινούνται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Δυστυχώς για κάποιους, αλλά ευτυχώς για την αλήθεια, η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι λόγοι αποχώρησης του συναδέλφου δεν είναι αυτοί τους οποίους αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Είναι, αν μη τι άλλο,  επιπόλαιο να κατηγορεί κάποιος την παράταξη με την οποία εξελέγη σε κάποιο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ώρα που οι λόγοι αποχώρησής του είναι απολύτως προσωπικοί και αφορούν στη διαφωνία του με το πρόσωπό μου. Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω την ουσία της διαφοράς, αφού δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον, ωστόσο αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο αποχώρησης από την παράταξη.
Αυτή καθεαυτή η αποχώρηση αλλά και η σχετική ανακοίνωση, αποτελούν μνημείο επιπολαιότητας και ένδειξης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να γίνεται λόγος για διάθεση προσφοράς προτάσεων και λύσεων από πλευράς του αποχωρούντα, την ώρα που κανείς ως τώρα δεν του απαγόρευσε να το πράξει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, η ιστορία έχει δείξει ότι καμία πρόταση δεν έχει κάνει, ενώ η παρουσία του ήταν εντελώς τυπική. Δηλαδή, αν ήταν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, θα έκανε τις προτάσεις; Αυτό τον εμπόδιζε μέχρι σήμερα;

Οι παρατηρήσεις περί ανήσυχης κοινωνίας που παρακολουθεί μάταια την υλοποίηση των όσων προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί, μήπως αποτελούν πρόσχημα για την αποχώρηση του εν λόγω συμβούλου και «νερό στο μύλο» δυνάμεων που επιβουλεύονται την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στην τοπική μας κοινωνία για προσωπικό τους όφελος; Όπως ξαναείπα, αυτά είναι γνωστά και εύκολα διαπιστώνονται.

Ένα είναι το σίγουρο. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν για το αντίθετο, δημιουργώντας εντυπώσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με ευθύνη και αξιοπρέπεια στην εντολή που πήραμε από τους συμπολίτες μας. Η προσπάθειά μας έχει ακόμα δρόμο. Και όλοι θα κριθούμε στο τέλος. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των συμπολιτών μας με διάθεση προσφοράς και με στόχο να κάνουμε επιτέλους το Αγρίνιο, «Τόπο να ζεις». Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις!

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση ο κ. Καράτσαλος επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

O Tempora o mores

Διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση του κ. Καββαδία, προέδρου Δ.Κ. Αγρινίου, αντιλαμβάνεται αμέσως την προέλευση της πατρότητας αυτής και την αντιφατικότητα των ισχυρισμών του.

Προτείνω στον κ. Καββαδία να αναγιγνώσκει τα γραφόμενα και υπογραφόμενα από αυτόν, είτε είναι δικά του είτε άλλων, πριν τα δημοσιοποιεί, διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα, επικαλούμενος μαντικές ικανότητες που έχει ο ίδιος σε σχέση με την αντίληψή του, για τους άλλους λόγους, που γνωρίζει ο ίδιος, για την ανεξαρτητοποίησή μου.

Διότι στην μία παράγραφο κάνει λόγο ότι η ανεξαρτητοποίησή μου δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον θέλοντας να με υποβαθμίσει ενώ στην αμέσως επόμενη αναφέρεται σε ενδείξεις πολιτικών σκοπιμοτήτων ανάγοντάς με σε πολιτικό παράγοντα.

Όμως, στην δική μου ανακοίνωση, περί ανεξαρτητοποίησης, απέφυγα σκοπίμως να στοχεύσω μόνο στον κ. Καββαδία, οι δε αιτιάσεις μου και θέσεις μου ήταν ξεκάθαρες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Καββαδίας δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν αφορά μόνο εμάς τους δύο το θέμα που ανέκυψε, με την ισοψηφία μας και την ανάληψη εξ ημισείας της προεδρίας στην Δ.Κ. Αγρινίου. Ανήκαμε στην ίδια παράταξη, στην οποία υπήρχε επικεφαλής, ο οποίος ανέλαβε, με δική του ευθύνη, δέσμευση και προτροπή, την διαδικασία αλλαγής και αντικατάστασης προέδρου, με τρόπο συγκαταβατικό. Μετά από δυόμιση χρόνια και αφού εγώ συνέβαλλα με την συμπεριφορά μου σε αυτό, εισέπραξα αδιαφορία.

Πρέπει να επισημάνω επίσης στον κ. Καββαδία ότι ο κόσμος όχι μόνο γνωρίζει τον καθένα μας αλλά και ότι μας παρακολουθεί και την ημέρα και τη νύχτα.

Επειδή λοιπόν, όλα αποδεικνύονται, ας δημοσιεύσει ο κ. Καββαδίας πότε και σε ποιο θέμα, το οποίο ενδιέφερε την πόλη του Αγρινίου και έπρεπε ο ίδιος να βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν στην θέση του, πήρε το λόγο και ψήφισε. Εν αντιθέσει με εμένα που δεν ήμουν υποχρεωμένος να παρευρίσκομαι αλλά ήμουν πάντα στα Δημοτικά Συμβούλια και θα είμαι και στο μέλλον.

Η αποχώρησή μου ήταν θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για μένα. Αμφότερα αδιαπραγμάτευτα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής μου, με πολιτικές σκοπιμότητες τρίτων, στοχεύει στην υπονόμευση των αρχών μου και της δικής μου αποκλειστικά προσωπικής πορείας.