“Το χτες & το σήμερα – αέναη συνομιλία τέχνης” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

“Το χτες & το σήμερα – αέναη συνομιλία τέχνης” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

  • |

Εγκαινιάστηκε  το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ η έκθεση “το χτες & το σήμερα – αέναη συνομιλία τέχνης” με έργα από τη μόνιμη συλλογή αλλά και ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση,  που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου,  συνδιοργανώνεται με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

Όπως τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Γαρουφαλήςσύγχρονοιδημιουργοί συναντήθηκαν σε μια ιδιότυπη εικαστική “συνομιλία” με συντοπίτες μας καλλιτέχνες της προηγούμενης γενιάς: «Σας καλωσορίζουμε στη έκθεση. Μια από τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας είναι η κοντή μας μνήμη. Καλό είναι να ανατρέχουμε στις πηγές μας. Να μην ξεχνάμε πώς ξεκινήσαμε, που ακουμπήσαμε, σε ποιους οφείλουμε. Σε αυτήν την έκθεση θα δείτε έργα των Α.Γεωργιάδη, Θ.Καμποσιώρα, Χρ.Καπράλου, Κ. Παπαντωνίου,Π.Τέτση,Ι. Μόραλη.Είναι οι δάσκαλοι της σύγχρονης εικαστικής ζωής του τόπου μας.Πιστεύω ότι, το σήμερα, μόνο με εφόδιο τη μνήμη του χθες θα προοιωνίζει ευοίωνο μέλλον. Οφείλω να ευχαριστήσω τους κατόχους των έργων για την εμπιστοσύνη τους στην ΔΠΑ, τους εθελοντές, τον κ. Λ. Υφαντή και τον Δικηγορικό Σύλλογο για την αρμονική συνεργασία. Τέλος ευχαριστώ δημόσια, ακόμη μια φορά, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την πολύπλευρη στήριξη στο έργο που πραγματοποιείται στην Δημοτική Πινακοθήκη».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λ. Υφαντήτόνισε σχετικά:«Οι έννοιες του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι σύμφυτες με τον άνθρωπο. Θεωρήσαμε ότι η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην πόλη μας  είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με μία πολιτιστική εκδήλωση. Τις σκέψεις μας αυτές μοιραστήκαμε με τον κ. Παπαναστασίου και τον κ. Γαρουφαλή. Τους ευχαριστώ που,  με την δική τους συνδρομή, πραγματοποιείται αυτήη δημιουργική συνάντηση».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουεπισήμανε ότι η έκθεση αυτή γεφυρώνει εικαστικά το χθες με το σήμερα:«Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δ.Σ. Λ. Υφαντή για την ευκαιρία που μας δίνει με την συγκεκριμένη  έκθεση να θαυμάσουμε για πρώτη φορά έργα συμπατριωτών μας αυτής της γενιάς,  αλλά κυρίως τον Χρήστο Γαρουφαλή για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει να κρατά σε υψηλό επίπεδο την εικαστική δημιουργία στον Δήμο Αγρινίου. Αναγνωρίζω στον Διευθυντή το μεράκι  και την σταθερή  προσήλωση στο όραμά του. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε υπάρχει

μεγάλη ανάγκη ο πολίτης να αθληθεί  αλλά και να νιώσει κοντά στην τέχνη και την δημιουργία. Αισθάνομαι ευλογημένος που ζω σε μια πόλη που υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και ευαισθησία αλλά κυρίως πολίτες που είναι δεκτικοί σε αυτές τις προσπάθειες. Συγχαρητήρια σε όλους όσουςδιοργάνωσαν αυτήν την έκθεση».

Διάρκεια έκθεσης: έως 30/07/2017

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-21:00

Κυριακή 11:00-13:30, Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δ. Βότση 2, Αγρίνιο)

τηλ. 26413 60316,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr

www.dipinag.gr