Παράνομη η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου

Παράνομη η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου

  • |

Την 1-11-2016  (ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1)  είχαμε καταγγείλει την Δημοτική Αρχή Αγρινίου τεκμηριωμένα, ότι η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, είχε γίνει σε «ημετέρους» με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο.

Ο Δήμαρχος μετά από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες αντί να σταματήσει τις παράνομες διαδικασίες και να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, συνέχισε, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 78/20-6-2016 πράξη του (ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2)  να κρίνει παράνομη όλη τη διαδικασία ανάθεσης και επομένως και την πληρωμή της αμοιβής των μελετητών.

Η Δημοτική Αρχή στην βιασύνη της να ανταμείψει αυτούς που ακύρωσαν το έργο το 2013, δε δίστασε να αναθέσει με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο μελέτη 60.000 ευρώ!

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε δημόσια, που δεν έχει να δείξει στην ουσία τίποτα καινούριο (ίσα ίσα που όπου παρεμβαίνει είναι πιο επιβαρυμένη) σε σχέση με την προηγούμενη, που έκανε αδαπάνως η Υπηρεσία, χωρίς κανείς να προβληματισθεί, από θεσμικούς και μη, για τη νομιμότητα της διαδικασίας και που παρ’ όλα αυτά χειροκροτήθηκε απ’ όλους αυτούς που στάθηκαν απέναντι στην κατασκευή του έργου το 2013.

Τώρα πια αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το 2013 δεν κινούνταν όλοι από καθαρά οικολογικά κριτήρια.

Άλλοι ήθελαν να πλήξουν πολιτικά την τότε Δημοτική Αρχή και άλλοι κινούνταν από καθαρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα αυτά όμως τα πλήρωσαν η πόλη και οι δημότες, αφού ένα μεγάλο έργο υποδομής παραμένει ανεκτέλεστο.

Επειδή όλοι θέλουμε την ανάπλαση του Πάρκου, άλλωστε εμείς το δημοπρατήσαμε το 2013, καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, ώστε να προλάβει την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Β.Α.Α., το οποίο αποτελεί ίσως την τελευταία πηγή χρηματοδότησης του έργου.