“Γνωρίζω σημαίνει αποδέχομαι και αποδέχομαι σημαίνει αγαπώ”

“Γνωρίζω σημαίνει αποδέχομαι και αποδέχομαι σημαίνει αγαπώ”

Ο διαβήτης δεν πρέπει να κουβαλά κανένα κοινωνικό στίγμα… δεν είναι κολλητικός!!

Πολλοί άνθρωποι στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο μοιράζονται την ίδια ιδιαιτερότητα που επηρεάζει την καθημερινότητά τους… Στόχος μας είναι να μην προσπαθήσουμε να τον πολεμήσουμε γιατί είναι σαν να πολεμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό… αλλά να τον γνωρίσουμε καλύτερα ώστε να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε και να ζούμε καλύτερα!

Ο διαβήτης έχει αναδειχθεί πια σε παγκόσμια επιδημία… Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

• Στην Ελλάδα εκτιμάται πως τα άτομα με διαβήτη ξεπερνούν το 1.300.000 όταν ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται γύρω στο 11.000.000.. με άλλα λόγια τουλάχιστον 1 στους 10 συμπολίτες μας μπορεί να έχει διαβήτη!!!

• Ο διαβήτης τύπου 1 αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους. Επίσης, ο διαβήτης τύπου 2 προσβάλλει, πλέον, όλο και μικρότερες ηλικίες, νέους και παιδιά.

Θεωρήσαμε λοιπόν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου στον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας που θα έχει πολλά να προσφέρει τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην στήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους αλλά και στην διεκδίκηση δικαιωμάτων και διαφύλαξη κεκτημένων..

Έτσι ο υπό ίδρυση Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτ/νιας  «Γλυκιά Οικογένεια»  είναι πια γεγονός και έχει πολλές προσδοκίες και στόχους…  Περιμένουμε στην ανταπόκρισή σας!!!

Αρχή όλων όσων οραματιστήκαμε αυτόν τον σύλλογο είναι πως ο Διαβήτης χρειάζεται:  Εξωστρέφεια,  Ενημέρωση τόσο των άμεσα εμπλεκομένων όσο και του κοινωνικού συνόλου, Εκπαίδευση,  Ένωση και ομαδικότητα στις δράσεις  Ενέργεια και θετική σκέψη Επιμονή στους θεραπευτικούς στόχους

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή: Ζαμπάρα Σοφία, Νείλα Χριστίνα, Μπριάνη Παρασκευή, Σωτηροπούλου Ειρήνη, Αρτίκου Αλεξάνδρα, Γερασιμουλα Ροδάτου, Μερμίγκης Στυλιανός. Τηλ.: επικοινωνίας: 6976798718, 6977259731