Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αγρινίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε τηλεφωνική επικοινωνία, αργά το απόγευμα,  με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη  ζήτησε να καταβληθεί άμεσα  έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Αγρινίου για την αντιμετώπιση των  βασικών αναγκών τους.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρίνιου βρέθηκε κοντά στους πληγέντες συμπολίτες μας στο Ζευγαράκι.

Η ομάδα των εθελοντών ενεργοποιήθηκε δυναμικά από την πρώτη στιγμή και στάθηκε στο πλευρό των οικογενειών που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Οι εθελοντές μας ανέλαβαν δράση και συγκέντρωσαν τρόφιμα που παραχώρησαν επιχειρηματίες του Αγρινίου προκειμένου να μοιραστούν στους κατοίκους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Αγρινίου  ευχαριστεί  όλους όσους  ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσέφεραν φαγητό και νερό στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, μετά από συνεννόηση  με τον Διευθυντή της Α Βάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε να μείνουν κλειστά, ΣΉΜΕΡΑ Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου,  το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου. Τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις εκτεταμένες καταστροφές σε Ζευγαράκι,  Κλεισορρεύματα,  Παναιτώλιο, Παραβόλα και Καινούργιο.

Την εξέλιξη των εργασιών επέβλεψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος,  με υπηρεσιακούς παράγοντες,  βρέθηκε  το μεσημέρι στην Κυρά Βγένα, Τραγάνα και Παλαιοκαρυά.

Ήδη τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου εξασφάλισαν πρόσβαση στο επαρχιακό δρόμο Παραβόλας –Προυσού (θέση Άγιος Γεώργιος), στο Περιστέρι  – Αγία Βαρβάρα, Επαρχιακό Δίκτυο Αγρινίου – Καταβόθρας και εντός των ΤΚ Κυρά Βγένας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Παλαιοκαρυάς και Παραβόλας θέση Τραγάνα.

Οι πολίτες  που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στα τηλ. 2641360331 και 26413 60333 όπου,  από την πρώτη ημέρα,  λειτουργεί σε 24ωρη βάση γραφείογια την καταγραφή των αιτημάτων.

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες γι αυτές τις κρίσιμες ώρες και δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
–  η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
–  εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
–  τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.

Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει

Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
Αποφύγετε νερά που ρέουν.
Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.