Πολλά λόγια, ουσία μηδέν…

Πολλά λόγια, ουσία μηδέν…

Διαβάζοντας την μακροσκελή συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου στην τοπική ιστοσελίδα «agrinioculture», ακόμη και οι φιλικά προσκείμενοι στην Δημοτική Αρχή συμπολίτες μας, αισθάνονται βαθειά απογοήτευση και καταλαβαίνουν γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για  τον απολογισμό του «έργου του» για το έτος 2017!!!

Ο λόγος είναι απλός: Μετά από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο και σημαντικό στους συνδημότες μας.

Δεν έχει απορροφήσει μέχρι τώρα ούτε ένα (1) ευρώ από έργο ΕΣΠΑ, δεν έχει να παρουσιάσει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, κανένα νέο σχολείο, κανένα μεγάλο έργο περιβάλλοντος, καμία καινούρια δράση κ.α.

Όλα αυτά τα μεταφέρει στο μέλλον, όπως ο ίδιος ομολογεί.

Προς το παρόν έχει αναλωθεί σε ανούσια και χιλιοειπωμένα λόγια και στην απλή διαχείριση των όσων παρέλαβε από εμάς και μάλιστα επί το χείρον, με μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα και υποβάθμιση πολλών δράσεων.

Παρέλαβε ένα τεχνικό πρόγραμμα που τα προηγούμενα χρόνια είχε φθάσει στο ύψος των 70.000.000 ευρώ και το υποβάθμισε στα 15.600.000 ευρώ για το 2018 και μάλιστα τα 9.000.000 ευρώ απ’ αυτά, αφορούν έργα συνεχιζόμενα της δικής μας περιόδου.

Αυτό το ύψος του τεχνικού προγράμματος δεν το είχε ο Δήμος ούτε την περίοδο που ήταν Καποδιστριακός.

Και επειδή πολλές φορές οι συγκρίσεις είναι ωφέλιμες για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα, εμείς στην θητεία μας που ήταν μειωμένη, παραδώσαμε εκτός των άλλων, δημοπρατημένα έργα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 162.500.000 ευρώ και μάλιστα με σημαντικές απορροφήσεις, παρά την γραφειοκρατία, τα μνημόνια και την έλλειψη χρηματοδοτήσεων που ως γνωστόν υπήρχαν και τότε.

Απλά τότε ο Δήμος δεν βρισκόταν στον «αυτόματο πιλότο», αλλά υπήρχε όραμα, σχεδιασμός, αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά, αρετές οι οποίες απ’ ότι φαίνεται λείπουν παντελώς απ’ την σημερινή Δημοτική Αρχή.