Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου για το πόρισμα

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου για το πόρισμα

  • |

Με κάποια μικρή καθυστέρηση στην αντανακλαστική λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου έφθασε, νωρίς το πρωί σήμερα, στα μέσα ενημέρωσης η θέση των εργαζομένων για το δημοσιοποιημένα αποσπάσματα του πορίσματος του ΣΕΥΥΠ που αφορά στην κακοδιοίκηση στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Η επιλεκτική δημοσιοποίηση τμημάτων του πορίσματος των επιθεωρητών του υπουργείου υγείας για το νοσοκομείο Αγρινίου σε εβδομαδιαία αθηναϊκή εφημερίδα και η πιστή αναπαραγωγή τους από ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης οδηγεί τελείως αβίαστα σε ορισμένα συμπεράσματα για τα τεκταινόμενα της λειτουργίας του ιδρύματος στην πόλη μας.

1 Η κακοδιοίκηση που διέπει το νοσοκομείο, εκτός από τις φερόμενες διαπιστώσεις του πορίσματος, κάτι που πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγγελθεί και από εμάς, λαμβάνει μια επιπλέον έκφραση από την σκόπιμη, παράνομη και στοχευμένη διαρροή ενός ακόμη εμπιστευτικού εγγράφου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες εκείνων που βρίσκονται στο χώρο της υγείας και κινούνται στο παρασκήνιο, από την σπίλωση και συκοφάντηση συγκεκριμένων εργαζομένων με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι από τη μια συσκοτίζουν τα μεγάλα και λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν και από την άλλη διατηρούν στο διηνεκές την αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία του δημοσίου ως φέουδο με την ευνοιοκρατία, τα ρουσφέτια, τον κανιβαλισμό και τον κατακερματισμό των εργαζομένων να αποτελούν τις μόνες αξίες που πρέπει να υπηρετούνται.

2 Οι ενοχλητικές φωνές που βγάζουν τα άπλυτα των κρατούντων στη φόρα, που υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιπαλεύουν όλες εκείνες τις πολιτικές που μέχρι και σήμερα το σύνολο των κυβερνήσεων υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια, πρέπει να φιμωθούν δια μέσω των πειθαρχικών διώξεων και να σωπάσουν δια παντός, φέρνοντας στο νου μας εικόνες από ένα ζοφερό παρελθόν ή μήπως από ένα ζοφερό μέλλον, όπου ο ακηδεμόνευτος από το κράτος και την εργοδοσία συνδικαλισμός ήταν επικίνδυνος για όσους τον ασκούσανε.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων απαιτεί από την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και από αυτής της 6 Υ.ΠΕ. να προβούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που απορρέουν από τις σχετικές κείμενες διατάξεις, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και συγχρόνως να αποδοθούν οι όποιες τυχόν ευθύνες, σε εκείνους που τους αναλογούν και στις πραγματικές τους διαστάσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια από κανέναν για την συγκάλυψη οποιουδήποτε και για ο,τιδήποτε.

Συγχρόνως απαιτούμε να εφαρμοστούν, επιτέλους, όλα εκείνα που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό από τη νέα διοίκηση, που αφορούν την νομιμότητα αλλά κυρίως την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας και του νοσοκομείου χωρίς άλλες παρεμβάσεις και καθυστερήσεις, οι οποίες οδηγούν σε εκφυλιστικά φαινόμενα και δυσχεραίνουν το ούτως ή άλλως δύσκολο έργο μας.

Τέλος δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σταθεί εμπόδιο στη ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και έκφραση, που υπάρχει ως θεμελιακό δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτείας. Εξάλλου είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι δίκαιοι αγώνες είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη.

ΤΟ Δ.Σ.