Αυτές οι “άγνωστες – γνωστές… άλλες πλευρές”

Αυτές οι “άγνωστες – γνωστές… άλλες πλευρές”

  • |

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η “Εκτελούσα Χρέη Διοικητή” κ. Ελένη Σούκη επιβεβαιώνεται, κατά την γνώμη μας, και μάλιστα κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο η μεθόδευση “των άλλων πλευρών”, για την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού εκείνων των εργαζομένων του νοσοκομείου, που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τα δύο νοσοκομεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση (Το boldαρισμα των στοιχείων παρακάτω είναι παρέμβαση… εμού του ιδίου, που λένε… Λ.Τ.)

«Επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Υγεία να αποδοθεί στη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, επιδεικνύοντας τιμωρητική διάθεση με την απειλή ότι θα προβεί σε περικοπές μισθών σε όσους λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

»Τα προαναφερόμενα απέχουν «παρασάγγας» από τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή υπηρεσιακή Διοίκηση αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και τις σχέσεις με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο χώρο, και ως εκ τούτου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, το αντίθετο μάλιστα.

»Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

»Tην προηγούμενη ημέρα του συλλαλητηρίου και προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για τη Υγεία, λόγω της σπουδαιότητας της εκδήλωσης για το Νοσοκομείο, στην οποία μετείχαν όλοι οι φορείς, η εκκλησία και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και το γεγονός, ότι επρόκειτο για συμμετοχή σε μια διαδικασία που μας αφορά άμεσα και με τις δύο ιδιότητές μας, δηλαδή και με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου βιώνουμε καθημερινά ακραίες συνθήκες εργασίας αλλά και με την ιδιότητα του εν δυνάμει μελλοντικά αποδέκτη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, υπήρξε η σκέψη από τη Διοίκηση σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου (Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής), η οποία εκφράστηκε παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, να δοθεί ολιγόωρη άδεια στους εργαζόμενους, που επιθυμούν να μετέχουν, με τη δέσμευση να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να ολοκληρώσουν τα καθημερινά τους καθήκοντα.

»Το πρωί της ημέρας του συλλαλητηρίου εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις από την πλευρά στελέχους της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας, όσον αφορά το σύννομο της συγκεκριμένης άποψης αλλά και από άλλες πλευρές, για το δεοντολογικά και ηθικά ορθό σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

»Συνέπεια αυτής της εξέλιξης και προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση, άμεσα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι ουσιαστικά μετέχουν σε στάση εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από την κείμενη νομοθεσία.

Με Τιμή

Η Εκτελούσα Χρέη Διοικητή

Ελένη Σούκη, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας»

————————————————————————-

Υποσημείωση: Δείτε ΕΔΩ το χθεσινό μας σχόλιο για τα “μπακακάκια”.