Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Κλεισμένα μαγαζιά την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Κλεισμένα μαγαζιά την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη

  • |

Συνάδελφοι &Συναδέλφισες

Εν όψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του εκτρώματος που η κυβέρνηση δημοσιοποίησε ως σχέδιο νόμου  για την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και της αναγγελθήσαςΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με καθολικό κλείσιμο καταστημάτων που προκήρυξε η ΕΣΕΕ αλλά και όλες οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (εργοδοτών & εργαζομένων) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Τετάρτη 27-1-2016 προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα και να αποφασίσει για τις δράσεις μας.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. εκτιμά:

  • Το νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης.
  • Φορτώνει κυριολεκτικά στην πλάτη μας όλο το κόστος του ασφαλιστικού συστήματος απαλλάσσοντας κυριολεκτικά από αυτό το κράτος και τους μεγαλοεργοδότες.
  • Φτωχοποιεί άγρια τους αυτοαπασχολούμενους ζητώντας μαζί με την φορολογία εισοδήματος να καταβάλλουν πάνω από το 65% του εισοδήματός τους (20% για σύνταξη + 6,95% για την υγεία + 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ +100% παρακράτηση φόρου + τέλος επιτηδεύματος + ΕΝΦΙΑ + 23% ΦΠΑ για όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης +…….και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!!) και όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί αν η διαμόρφωση της εισφοράς αφορά το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα.
  • Με τις προβλέψεις του εν λόγω εκτρώματοςστα ήδηδυσβάσταχτα χρέη μας (σε ταμείο, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές κλπ.) που έτσι κι αλλιώς δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε, τώρα μας στερούν και τη στοιχειώδη πρόσβαση στην υγεία, την περίθαλψη και την κοινωνική πρόνοια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αποφάσισε:

˃  την συμμετοχή μας στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4-2-2016 με κλείσιμο   των καταστημάτων μας μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4-2-2016 (εκτιμώντας ότι το κλείσιμο ολόκληρη τη μέρα-απόφαση ΕΣΕΕ -θα επιβάρυνε τα τοπικά καταστήματα επιπλέον, με δεδομένο και το καθολικό κλείσιμο της Τετάρτης 27-1-2016).

˃  να απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια και τις δράσεις της Γενικής Απεργίας στις 4-2-2016.

˃  να προπαγανδίσει και να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο για την ΑΠΕΡΓΙΑ και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των καταστημάτων μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όλους τους συμπολίτες – καταναλωτές του Δήμου Αγρινίου αλλά και της Περιφέρειας (έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, τοπικά site, ηχητικό μήνυμα με περιφορά αυτοκινήτου κλπ.)

˃   να εγκαταστήσει  μεγαφωνική εγκατάσταση στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου της ημέρα της Απεργίας, με ηχητικό ενημερωτικό υλικό και να διανείμει φυλλάδια ενημέρωσης των συμπολιτών. 

˃   να περιφρουρήσει και να υπερασπιστεί την επιτυχία της Απεργίας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.