Βαν Γκογκ | To εντυπωσιακό πολυθέαμα με τα έργα του κορυφαίου ζωγράφου, έρχεται στην Αθήνα

Βαν Γκογκ | To εντυπωσιακό πολυθέαμα με τα έργα του κορυφαίου ζωγράφου, έρχεται στην Αθήνα

Μια μεγάλη πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου που παρουσιάζει τα έργα του σπουδαίου ζωγράφου- σε διαδραστική διαδικασία με το κοινό- και θα μας ταξιδέψει στα μέρη που έζησε και δημιούργησε.

  • Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Βίνσεντ Βαν Γκογκ… Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους όλων των εποχών. Αυτό, όμως, μετά το θάνατό του, καθώς  εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία . Η τέχνη του επέδρασε σε μεγάλο βαθμό  μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φοβισμού, και κατά κάποιο τρόπο και της αφηρημένης τέχνης.

Από 7 Νοεμβρίου 2017 έως τις 5 Μαρτίου του 2018, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής, μία μεγάλη πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου που παρουσιάζει τα έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε διαδραστική διαδικασία με το κοινό.

Πρόκειται για την τρισδιάστατη εικαστική έκθεση με τίτλο Van Gogh Alive-The experience. Μέχρι τώρα, έχει περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και σύμφωνα με τους διοργανωτές, την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές.

Από το σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™, προβάλλονται οι  3.000 πίνακες του κορυφαίου Ολλανδού ζωγράφου. Μια τρισδιάστατη απεικόνιση δημιουργείται σε χώρο 1.500 τ.μ, μέσα από 40 πολυκάναλους προβολείς υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής πιστότητας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα με τα αριστουργήματα του Βαν Γκογκ, που θα μας «ταξιδέψει» στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι, την Αρλ, το Σεν Ρεμύ.


https://www.klik.gr