Γκαλτέμης, Κολοκυθάς, Σολιδάκης. Φλέγκας συνάντηση στη Ναύπακτο

Γκαλτέμης, Κολοκυθάς, Σολιδάκης. Φλέγκας συνάντηση στη Ναύπακτο

Τέσσερις καλλιτέχνες συναντιούνται και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη γκαλερί Art-Lepanto στη Ναύπακτο. Οι εικαστικοί Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Βασίλης Κολοκυθάς, Βασίλης Σολιδάκης και Απόστολος Φλέγκας παρουσιάζουν τοπία, προσωπογραφίες και φιγούρες που αποπνέουν αλήθεια, γνώση και ομορφιά. Την επιμέλεια έχει ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής. Διάρκεια έκθεσης 16 ως 31 Αυγούστου.

Χριστόδουλος Γκαλτέμης

Ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης γεννήθηκε το 1953 στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων. Από τα γυμνασιακά του χρόνια πήρε και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, αρχικά με δάσκαλο το Νίκο Νικολάου και αργότερα στο εργαστήρι χαρακτικής του Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου. Το 2008 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, για το σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου. Είναι καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Βασίλης Κολοκυθάς

Ο Βασίλης Κολοκυθάς χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτά χρώματα, και η θεματογραφία του αναφέρεται κυρίως στη φύση και το Ελληνικό τοπίο. Οι πίνακες του σχετίζονται με την αναζήτηση του ιμπρεσιονισμού με μια εξπρεσιονιστική διάσταση. Αποφεύγει το σχεδιαστικό περίγραμμα και οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών…Ο διάλογος του καμβά, των χρωμάτων, των υλικών διαμορφώνεται μέσα από έναν λυρισμό που πηγάζει από την ευλαβική προσήλωση που έχει ο Βασ. Κολοκυθάς πάνω στους κανόνες της ζωγραφικής.

Ο Βασίλης Σολιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1948. Το 1973 πήγε στην Ισπανία όπου έκανε ελεύθερες σπουδές κοντά στο ζωγράφο Δημήτρη Περδικίδη. Δημιουργεί έργα μικτής τεχνικής καθώς και κατασκευές που μορφοποιούν τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις. Έχει ασχοληθεί περιστασιακά με τη γελοιογραφία, τη σκηνογραφία και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για ποιητικές συλλογές. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.

Απόστολος Φλέγκας

Ο Απόστολος Φλέγκας Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών, στα εργαστήρια των Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη και Χρόνη Μπότσογλου. Ζει και εργάζεται στη Ναύπακτο.

Αρχική εικόνα: Έργο του Βασίλη Σολιδάκη


http://www.art22.gr