Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

  • |

“Βρίσκομαι εκεί που δε πρέπει αλλά χρειάζεται. Εκεί που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θέλει να βρίσκεται. Λειτουργώ σαν το μάτι τους”.

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε φωτογραφία ( BA in Middlesex University) και στα τέλη του 1987 άρχισε συνεργασία με το πρακτορείο REUTERS. To 1988 προσελήφθη από το REUTERS στο Λονδίνο. Το 1989 ανέλαβε επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του REUTERS στην Ελλάδα και το 2000 προήχθη σε Chief-Photographer.

Αμούν,τυφλή Παλεστίνια πρόσφυγας, Κώς 12 Αυγούστου 2015

Σύροι πρόσφυγες μεσοπέλαγα στο Αιγαίο, με φόντο την ελπίδα

Τούρκοι στρατιώτες, Κομπάνι, 2 Νοεμβρίου 2014

Κάλυψε μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη, Αφρική,Μέση Ανατολή και Ασία, όπως τους πολέμους και εμφύλιες συρράξεις στην Κροατία,Βοσνία, Κόσοβο, Τσετσενία, τον πόλεμο στον Κόλπο, στη Σομαλία, τη Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν και το Κουρδιστάν, τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη,τις ταραχές στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την κηδεία του Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, μεγάλα πολιτικά γεγονότα στη Δυτική Ευρώπη, τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και το Ιράν, έκανε αποστολές στη Βόρεια Αφρική και Εγγύς Ανατολή.

Εγκαταλειμμένα σιλό σιτηρών, Όλυμπος, 22 Απριλίου 2015

Πυροσβεστικό αεροπλάνο ρίπτει νερό, Κόστα-Αργολίδας, 10 Ιουλίου 2015

Γιοτ VS κουπί, Ιρανοί πρόσφυγες προς τη νήσο Κω

Επίσης, κάλυψε τους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και πλήθος μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες του παγκόσμιου τύπου όπως οι New York Times, Washington Post, London Times,Guardian, Newsweek, Time Magazine κλπ.

Σύρια προσφυγοπούλα, Λέσβος, 21 Οκτωβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας, ομιλία Σύνταγμα, 3 Ιουλίου 2015

 Βραβεία : Ανάμεσα στις δεκάδες διεθνείς βραβεύσεις ξεχωρίζουν οι εξής : το 1999 το 2002 και το 2003 αναγορεύτηκε κορυφαίος Ευρωπαίος φωτορεπόρτερ της χρονιάς από την Fuji στο Λονδίνο την Βαρκελώνη και τη Ρώμη αντίστοιχα, το 2000 στο Άμστερνταμ του απενεμήθη το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Ειδήσεις” στον παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό WORLD PRESS PHOTO ανάμεσα σε 4.000 φωτογράφους από 122 χώρες και 40.000 φωτογραφίες, η πιο σημαντική παγκόσμια διάκριση στο χώρο της φωτογραφίας. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από το OVERSEAS PRESS CLUB of AMERICA στη Νέα Υόρκη για το καλύτερο ξένο ρεπορτάζ στις ΗΠΑ το πιο σημαντικό βραβείο για ξένους ανταποκριτές στην Αμερική. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το 2002 κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο Πολεμικών ανταποκριτών Bayeux στο Παρίσι. Έχει κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα φωτορεπόρτερ της χρονιάς 7 φορές απο την Fuji.


http://www.ifocus.gr