Παρουσίαση στην Πάτρα του βιβλίου του Δ. Στρατούλη, π. Υπουργού και Βουλευτή, «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015».

Παρουσίαση στην Πάτρα του βιβλίου του Δ. Στρατούλη, π. Υπουργού και Βουλευτή, «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015».

  • |

 

Oι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ διοργανώνουν στην ΠΑΤΡΑ παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη, π. Βουλευτή και Υπουργού, «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015» την Τετάρτη, 15 Νοέμβρη 2023, στις 07:00 μμ στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12.

Ο συγγραφέας αναφέρεται σε αυτό στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο 8μηνο του 2015, όπως αυτός τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πως και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές.

Καταγράφει την πορεία του ελληνικού λαού από την ελπίδα στην ήττα και την απογοήτευση. Αναδεικνύει ότι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός. Επισημαίνει ότι όσα έγιναν δεν μπορούν να ξεγίνουν, αλλά ότι το παρόν και το μέλλον μπορούν να αλλάξουν, γιατί η ιστορία διαμορφώνεται από τη συνειδητή συλλογική δράση των ανθρώπων.

 

Ομιλητές θα είναι οι:

Γεράσιμος Γραμματικόπουλος, Ιατρός/Νευρολόγος

Κώστας Ησυχος, π. Βουλευτής και Υπουργός

Μαριάνα Τσίχλη, Νομικός, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

Βασίλης Χατζηλάμπρου: Περιφερειακός Σύμβουλος, Δυτικής Ελλάδας, π. Βουλευτής

Αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η Αργυρώ Μπεκατώρου, Καθηγήτρια Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σπύρος Γουδέβενος, Εμπορικός Διευθυντής εφημερίδας Πελοπόννησος.

Την εκδήλωση θα κλείσει με σύντομη παρέμβαση ο συγγραφέας του Βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης.

Πάτρα Νοέμβριος 2023

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος