Διακόπτονται οι εργασίες στις Σκουριές

Διακόπτονται οι εργασίες στις Σκουριές

Ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Κατόπιν αυτής της διαδικασίας διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες στις Σκουριές, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».

«Η απόφαση για ανάκληση των εγκρίσεων των αδειών που αφορούν τις Σκουριές είναι το πρώτο βήμα για την δικαίωση του μακροχρόνιου αγώνα των κατοίκων στην ΒΑ Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που έλεγαν ότι αυτή η καταστροφή δεν υπηρετεί κανένα δημόσιο συμφέρον. Σημασία έχει ότι σταματούν οι εργασίες στις Σκουριές, στον Κοκκινόλακα και κάποιες στην Ολυμπιάδα» δήλωσε η Κ. Ιγγλέζη στοalterthess με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να ανακαλέσει τις εγκρίσεις των αδειών της εταιρείας στις Σκουριές.

» Η εταιρεία καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει το εργοστάσιο μεταλλουργίας όπως ήταν η συμβατική της υποχρέωση, πράγμα που δεν έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια και μέχρι τότε δεν έχει δικαίωμα να κάνει καμιά εργασία στις Σκουριές» δήλωσε ακόμη και πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι θα λειτουργεί με βάση το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος, την πάταξη της διαφθοράς και την κοινωνικά δικαιοσύνη»