Η «Λαϊκή Ενότητα» στο συλλαλητήριο του «ΟΧΙ» στη ΔΕΘ

Η «Λαϊκή Ενότητα» στο συλλαλητήριο του «ΟΧΙ» στη ΔΕΘ

Πλημμύρισε η Εγνατία στη σημερινή, μεγάλη λαϊκή διαδήλωση εναντίον των Μνημονίων και της λιτότητας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης. Το παρόν στο συλλαλητήριο, που έδειξε για άλλη μια φορά ότι το μεγάλο λαϊκό κίνημα του «ΟΧΙ» είναι πάντα ενεργός παράγοντας ελπίδας και ανατροπής, έδωσαν όλες οι αριστερές δυνάμεις.

Ιδιαίτερα μαζικό και δυναμικό ήταν το μπλοκ της «Λαϊκής Ενότητας» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους βουλευτές του κινήματος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου, Ελένη Γαϊτάνη, όπως και στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» από τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, που έδωσε τον τόνο με την μαζική παρουσία, τον ενθουσιασμό, την ευρηματικότητα και την αγωνιστικότητά της.

«Είναι η νεολαία που πρωτοπόρα, στην πρώτη γραμμή, θα σαρώσει τα Μνημόνια», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Παλιά Μνημόνια και νέα Μνημόνια. Γι αυτό να είμαστε όλοι απόλυτα βέβαιοι. Η Λαϊκή Ενότητα ακολουθεί το δρόμο της νεολαίας. Η Λαϊκή Ενότητα είναι με τη νεολαία. Η Λαϊκή Ενότητα βροντοφωνάζει ότι το ΟΧΙ της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Το ΟΧΙ αυτό θα νικήσει. Θα νικήσει και στις κάλπες, στις 20 Σεπτέμβρη».

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε η σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστο κόσμο, χωρίς παλμό και συνθήματα, σε θλιβερή αντίστιξη με τη δυναμική παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περιόδευσε στο νομό Πιερίας, ενώ το ίδιο βράδυ επισκέφθηκε λαϊκό πανηγύρι στο χωριό Γαλάτιστα της Χαλκιδικής, όπου φιλοξενούνταν και έκθεση τοπικών, γαλακτοκομικών προϊόντων.

---00de   ----000000deth