ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Με ημίμετρα και γιατροσόφια δε λύνονται τα προβλήματα στους δήμους

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Με ημίμετρα και γιατροσόφια δε λύνονται τα προβλήματα στους δήμους

  • |

Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνεχίζει όμως και η σημερινή να αντιμετωπίζει εντός του μνημονιακού πλαισίου, με ημίμετρα ή γιατροσόφια, την ανεργία και τη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, ενδυναμώνει την τακτική των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν διακαώς να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Από την προσφυγή που κατέφυγε ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη προς την κυβέρνηση, που στρέφονται κατά του αρθρ. 50 του Ν.4351/2015 και της αυτοδίκαιης παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου στις καθαριότητες των Δήμων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλειονότητα των δημάρχων κόπτονται ιδιαίτερα για την απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, ώστε να τη χρησιμοποιούν σαν άλλοθι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και για την διαιώνιση της ανακύκλωσης άνεργων, προκειμένου να δημιουργούν νέες πελατειακές σχέσεις.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ολιγόμηνης διάρκειας των εργαζομένων ορισμένου χρόνου και κακοπληρωμένης χωρίς δικαιώματα στην περίπτωση της «κοινωφελούς εργασίας» καθώς και η παράταση των συμβάσεων, το έχουμε ξανατονίσει, ότι…

  • Για τη συνέχεια, στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, εδώ.