Ρακιντζής: Κτηνίατρος εφημέρευε σε δημόσιο νοσοκομείο!

Ρακιντζής: Κτηνίατρος εφημέρευε σε δημόσιο νοσοκομείο!

  • |

Κτηνίατρος έκανε εφημερίες στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου ετησίως γεννιούνται 7.000 παιδιά,  αποκάλυψε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Ρωτήσαμε το νοσοκομείο και μας απάντησαν ότι έκανε διοικητική δουλειά. Σαφώς είναι παράνομο, το διαπιστώσαμε στην έκθεση και αναζητούνται ευθύνες. Φυσικά παραμένει στη θέση του» δήλωσε ο κ. Ρακιντζής στο Mega.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τους επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ένορκη διοικητική εξέταση, ισχυρίστηκαν πως έβαλαν την κτηνίατρο σε εφημερία γιατί ήταν καλή στην αρχειοθέτηση φακέλων. Η κτηνίατρος υπηρετούσε επί 15 χρόνια στο μαιευτήριο ως υπεύθυνη τροφίμων, παρόλα αυτά όμως έκανε εφημερίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 στο παθολογικό τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συνέβαινε και το 2014.

Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο νοσοκομείο «Έλενα», στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εξετάζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων στους επικεφαλής που υπέγραφαν το πρόγραμμα των εφημεριών.

Εξετάσεις για …προστάτη

Εν τω μεταξύ, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου νοσηλεύονται μόνο γυναίκες, γίνονται εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Ανοσολογικό Τμήμα «βάφτιζαν» τις εξετάσεις ως κατεπείγουσες, ώστε να χρεώνουν εφημερίες.