Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης- ΛΑΕ: Σκανδαλώδες ξεπούλημα

Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης- ΛΑΕ: Σκανδαλώδες ξεπούλημα

  • |

Την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης στις 31 Δεκεμβρίου έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ”.

“Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016”, καταλήγει το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία σχεδιαζόταν να υπογραφεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 αλλά, εντέλει, λόγω νομοτεχνικών διευκρινίσεων που είχε ζητήσει η πλευρά του επενδυτή, οι υπογραφές έπεσαν λίγο πριν την εκπνοή του 2015.

ΛΑΕ: Σκανδαλώδες ξεπούλημα

Η κυβέρνηση και το αμαρτωλο ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψαν παραμονή Πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά, τη νέα συμφωνία με την οποία ξεπουλιέται για ένα ”κομμάτι ψωμί” και με στόχο την τσιμεντοποίησή του, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ένας παραθαλάσσιος χώρος, εγγύς των Αθηνών, απείρου φυσικού κάλους, από τους ομορφότερους της Μεσογείου”, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.
Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι: “Το μέγα αυτό σκάνδαλο, το οποίο έρχεται μετά και το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων και τη μια προσφορά για την φωτογραφική χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας στα πιο άγρια ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα και μάλιστα τρίτων κρατών”.
“Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση Τσίπρα και το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ να θεωρούν ως μεταρρύθμιση τη μεταβίβαση και μάλιστα με χαριστικό τίμημα, στρατηγικών επιχειρήσεων, στρατηγικών υποδομών και στρατηγικών ακινήτων φιλέτων σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών. Διότι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης μεταβιβάζεται – -χαρίζεται σε κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε τουρκικά οικονομικά συμφέροντα”, συμπληρώνει.
Για να καταλήξει πως: “Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε καμιά πολιτική εξουσιοδότηση, καμιά νομιμότητα και κανένα τετελεσμένο για τέτοιου είδους απαράδεκτες και σκανδαλώδεις εκποιήσεις, φωτογραφικού και χαριστικού χαρακτήρα και τονίζουμε ότι για αυτά τα πρωτοφανή σκάνδαλα θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι απαράγραπτες”.