Στα δύο η χώρα – 8ωρος αποκλεισμός στα Τέμπη

Στα δύο η χώρα – 8ωρος αποκλεισμός στα Τέμπη

  • |

Εως και τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα Τέμπη σήμερα (01/02), όπως αποφάσισαν οι αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει από τις 5.00 το απόγευμα αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι μετακινήθηκαν με μερικές δεκάδες τρακτέρ προς το συγκεκριμένο σημείο αποκλείοντας την κυκλοφορία μέχρι τις 7.00 μ.μ.

Ταυτόχρονα έχει αποκλειστεί ο δρόμος από τρακτέρ και στο Γερακάρι Άγιας αλλά και το Αργυροπούλι Τυρνάβου για το ίδιο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να έχει δυσχεράνει ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς τα συγκεκριμένα σημεία εντάσσονται στις εναλλακτικές διαδρομές που ακολουθούν τα οχήματα όταν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν επί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ. Υπενθυμίζεται δε ότι στο κομμάτι του ΠΑΘΕ όπου έχουν «απλωθεί» χιλιάδες τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας ο αποκλεισμός είναι μόνιμος από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα Τέμπη μέχρι τις 8 μ.μ., ενώ παρότι οι αγρότες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει το ακριβές χρονικό διάστημα που θα αποκλείσουν αύριο την Κοιλάδα, η προσανατολισμός είναι αύριο ο αποκλεισμός να είναι δεκάωρος.

Β.Αποστόλου: Η εικόνα μιζέριας και καταστροφής αδικεί τον αγροτικό χώρο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ νέες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου έκαναν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο της ΔΟΥ, όπου στην συνέχεια έγινε συμβολική κατάληψη.

Στις 5:00 το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν για έξι ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ενώ όπως ανακοίνωσαν, θα δώσουν δυναμικό παρόν στην ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6:30 το απόγευμα στο Αγρίνιο, για το ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου από τις 7:00 το απόγευμα, έως της 9:00 το βράδυ. Νωρίτερα σήμερα, αγρότες της Ναυπακτίας έκλεισαν για τρεις ώρες την περιμετρική της Ναυπάκτου, ενώ αγρότες από την Βόνιτσα και το ‘Ακτιο, απέκλεισαν για τέσσερις ώρες τον κόμβο του Αγίου Νικολάου.

Πελοπόννησος

Στην Αχαΐα, αγρότες έκλεισαν από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Στο μεταξύ απόψε αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν ταην Πέμπτη, δηλαδή την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στην Αιγιάλεια, αγρότες μπλόκαραν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, από τις 6:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ. Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα δύο μπλόκα που υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιάς προχωρώντας σε ολιγόωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πάρουν σήμερα αποφάσεις, για τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες.

Κλείνει και το τελωνείο του Ορμενίου

Αμετακίνητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και αποφασισμένοι να σκληρύνουν τις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου. Σήμερα από τις 11 το πρωί διεκόπη επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Λόγω της γνωστοποίησης από εχθές του αποκλεισμού οι αρχές της Τουρκίας σταματούν τα συγκεκριμένα επαγγελματικά οχήματα εντός του τουρκικού εδάφους προκειμένου να μη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο χώρο του τελωνείου. Όσον αφορά στα φορτηγά που τελικώς θα παραμείνουν καθηλωμένα στους Κήπους εξαιτίας των κινητοποιήσεων οι αγρότες μερίμνησαν να υπάρχει φαγητό και νερό για τους «εγκλωβισμένους» οδηγούς.

Στον βόρειο Έβρο στον κόμβο Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας (γέφυρα) καθώς και στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) τα συγκεντρωμένα αγροτικά μηχανήματα διακόπτουν και σήμερα την κυκλοφορία των οχημάτων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ. Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης όσο και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Διδυμοτείχου Βασίλης Καμπρούδης, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισαν ότι σχεδιάζουν τον επ’ αορίστου αποκλεισμό εντός των επόμενων ημερών των δύο κόμβων Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου.

Ειδικότερα ο κ. Καμπρούδης ανέφερε πως σταδιακά θα αυξάνονται οι ώρες αποκλεισμού με τελικό στόχο την επ’ αόριστον διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, συνεκτιμώντας ωστόσο τις εξελίξεις των δράσεων στους Κήπους, καθώς κλείνοντας το νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου ουσιαστικά αποκόπτεται η οδική σύνδεση Ελλάδας -Τουρκίας.