Εμβολιάστε τους εργαζομένους «πρώτης γραμμής» των Δήμων.

Εμβολιάστε τους εργαζομένους «πρώτης γραμμής» των Δήμων.

  • |

Κάντε ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ και  Ιχνηλάτηση για τον περιορισμό της διασποράς.

Με αφορμή τα 8 νέα κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας, στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπου εντοπίστηκαν 6 κρούσματα, καθώς και αυτά που καθημερινά καταγράφονται σε όλο και περισσότερους δήμους, εκφράζουμε την  ανησυχία που προκαλεί στους εργαζόμενους ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική ήδη έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους στις υπηρεσίες καθαριότητας, στις κοινωνικές υπηρεσίες (βοήθεια στο σπίτι κλπ), στα τεχνικά συνεργεία, στο πράσινο, στα κοιμητήρια, στα ΚΕΠ, στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτολόγια, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση  των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας, κατά συνέπεια ερχόμαστε σε άμεση επαφή με πολίτες καθώς επίσης και με ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της, δυστυχώς, μας αντιμετωπίζει ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν μεριμνήσει να εμβολιαστούμε κατά προτεραιότητα λόγω της ιδιαιτερότητας της  εργασίας και του προφανούς κινδύνου για μετάδοση του κορονοϊού.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας για ΜΟΡΙΑΚΑ TEST και ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ κρουσμάτων σε όλους τους εργαζόμενους καθώς και για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά.

Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να θέσουν, έστω και τώρα σε προτεραιότητα τους εργαζόμενους στους δήμους, καθώς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τις Δημοτικές αρχές να εφαρμόζουν  με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, να χορηγούν ανελλιπώς στους εργαζόμενους τα μέσα ατομικής προστασίας και να λαμβάνουν  επιπλέον μέτρα όπως: καθημερινή απολύμανση των χώρων εργασίας, των απορριμματοφόρων μετά από κάθε βάρδια, στολές μιας χρήσης στο εργατοτεχνικό προσωπικό, κ.λ.π.

Μάρτιος 2021