Παράταση της έγκρισης των προϋπολογισμών ζητάει η ΚΕΔΕ

Παράταση της έγκρισης των προϋπολογισμών ζητάει η ΚΕΔΕ

Σε σχετική επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Βούτση, Τσακαλώτο και Σταθάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι, εξαιτίας της μη απόδοσης νομοθετημένων πόρων, δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υλοποίηση του τρέχοντος δημοτικού προϋπολογισμού (φωτ. αρχείου).
  • by ΑΜΠΕ
Παράταση της προθεσμίας έγκρισης δημοτικών προϋπολογισμών ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και εξαιτίας της καθυστέρησης απόδοσης στην Αυτοδιοίκηση θεσμοθετημένων πόρων.

Σε σχετική επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Βούτση, Τσακαλώτο και Σταθάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι, εξαιτίας της μη απόδοσης νομοθετημένων πόρων, δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υλοποίηση του τρέχοντος δημοτικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, ζητεί να οριστεί χρονοδιάγραμμα καταβολής των πόρων αυτών.

Όπως εξηγεί, σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει έως τις 5 Σεπτεμβρίου να έχουν εγκριθεί από τις οικονομικές επιτροπές των δήμων, τα σχέδια των προϋπολογισμών τους. Τα σχέδια αυτά, θα πρέπει στη συνέχεια να αποσταλούν για έλεγχο στο Οικονομικό Παρατηρητήριο, δια μέσου του κόμβου Διαλειτουργικότητας.

«Είναι προφανές, ότι δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων και της τραγικής οικονομικής συγκυρίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Η οικονομική κατάσταση των Δήμων επιδεινώνεται έτι περαιτέρω από τη μη εξόφληση από μέρους της ΔΕΗ, των αποδιδόμενων στους δήμους ίδιων πόρων, γεγονός που καθιστά τους προϋπολογισμούς, μη πραγματοποιήσιμους» τονίζει στην επιστολή του , ο κ. Πατούλης.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη μη συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, η οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και ζητεί να συνεχιστούν τα δημοτικά έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και έχουν «παγώσει».